Login/Registracija

Kada isprobate ovaj TRIK za pranje kose više nikada nećete koristiti stari način

Čim uzmeš telefon ili uključiš komp sa svih strana te zapljusnu novi genijalni trikovi za negu kose, a malo koji zaista „pali“.

Naišla sam na taj pojam „obrnuto pranje kose“ slučajno, negde na mrežama mi je iskočilo. Obično i kad me nešto zainteresuje – ne isprobam, ne stižem. Konturisanja lica su mi strana kao mehanizmi svemirske letelice, korektor me smara, koristim skoro uvek istu farbu za kosu, masku, i imam jednu veliku četku za bronzer koji mi menja sve pudere. Ali ovo nije zvučalo loše, a traje isto kao i regularno pranje kose, pa zašto da ne? Već posle prvog pukušaja shvatila sam da se ne vraćam na stari način pranja kose – dva šampona, balsamž, prenosi Zadovoljna.rs.

Evo u čemu je fora – Umesto šamponiranja, na pokvašenu kosu prvo staviš regenerator ili masku za kosu, umasiraš i ostaviš da odstoji pet minuta. Važno je da odstoji toliko, znači nema skraćivanja i žurenja. Navodno ako kosu ovako pripremite, ona lakše upija hranljive i hidrantne sastojke. Isperite toplom vodom i operite sa malom dozom šampona, perite samo teme, ne krajeve, isperite i to je to. Jedan savet – ne trljajte previše, imam utisak da je efekat tako bolji.

Uzimajući u obzir da glavne prednosti obrnutog pranja uključuju dubinsku hidrataciju kose i potencijalni veći volumen, ovaj način pranja se posebno preporučuje onima koji imaju tanku dlaku i kosu sklonu mašćenju.

Foto: Pixabay,
Autor: J. Jović/ Zadovoljna.rs