Kada isprobate ovaj TRIK za pranje kose više nikada nećete koristiti stari način

Čim uzmeš telefon ili uključiš komp sa svih strana te zapljusnu novi genijalni trikovi za negu kose, a malo koji zaista „pali“.

46f9b4b44aa72e7a1e850556d27adc52112f4ff5

Naišla sam na taj pojam „obrnuto pranje kose“ slučajno, negde na mrežama mi je iskočilo. Obično i kad me nešto zainteresuje – ne isprobam, ne stižem. Konturisanja lica su mi strana kao mehanizmi svemirske letelice, korektor me smara, koristim skoro uvek istu farbu za kosu, masku, i imam jednu veliku četku za bronzer koji mi menja sve pudere. Ali ovo nije zvučalo loše, a traje isto kao i regularno pranje kose, pa zašto da ne? Već posle prvog pukušaja shvatila sam da se ne vraćam na stari način pranja kose – dva šampona, balsamž, prenosi Zadovoljna.rs.

0c3aa8eb81f8df3346bec8db6f24947551abc2dc

Evo u čemu je fora – Umesto šamponiranja, na pokvašenu kosu prvo staviš regenerator ili masku za kosu, umasiraš i ostaviš da odstoji pet minuta. Važno je da odstoji toliko, znači nema skraćivanja i žurenja. Navodno ako kosu ovako pripremite, ona lakše upija hranljive i hidrantne sastojke. Isperite toplom vodom i operite sa malom dozom šampona, perite samo teme, ne krajeve, isperite i to je to. Jedan savet – ne trljajte previše, imam utisak da je efekat tako bolji.

Uzimajući u obzir da glavne prednosti obrnutog pranja uključuju dubinsku hidrataciju kose i potencijalni veći volumen, ovaj način pranja se posebno preporučuje onima koji imaju tanku dlaku i kosu sklonu mašćenju.

Foto: Pixabay,
Autor: J. Jović/ Zadovoljna.rs