Da li znate zašto žene stenju tokom seksa? Evo odgovora

U filmovima, pa i u stvarnom svetu žena kada se približi orgazmu počinje glasno da stenje. A da li znate zašto je tako i da li je stenjanje zaista dobar pokazatelj da je seks odličan?

Prema istraživanju o seksualnom ponašanju koje je sproveo tim naučnika sa Univerziteta Lancashire – nema. Autori tog istraživanja su došli do zaključka da glasno stenjanje u stvari žene uglavnom upotrebljavaju da više uzbude partnera i podstaknu mu orgazam što potvrđuje i većina istraživanja na tu temu, prenose mediji.

56df6aefe030c47b0e005049d328b5b2dab1d2e6

U njemu su naučnici pitali žene sarosti od 18 do 48 godina za detalje o njihovom stenjanju tokom seksualnog odnosa. Otkrili su da većina žena za vreme seksa stenju, ali ne nužno dok doživljavaju orgazam. Umesto toga, 66 odsto priznalo je kako stenju da ubrzaju partnerov orgazam, dok 87 odsto žena to čini da se osećaju više seksi i dobiju samopouzdanje.

„Dok se ženski orgazmi najčešće postižu tokom predigre, kopulatorna vokalizacija je na najvišem nivou pre i istovremeno s orgazmom muškarca“ , zaključili su naučnici. Osim toga, dodaju da žene ubacuju glasno zadovoljstvo da bi smanjile ‘dosadu’ u krevetu.

959a7450d2992652677e6ee993f742dd7b2fbce8

Stenju li žene samo zbog i za muškarce? „Ne postoji toliko puno istraživanja na ovom području, ali bombardovani smo kroz medije idejom toga da je stenjanje povezano s orgazmom i dobrim seksom“, rekla je naučnica Kristen Mark sa Univerziteta Indiana. „Ako stenjete, partneru dajete do znanja da radi sve dobro, a to očigledno nije uvek tako . Zato bi trebalo da ‘koristite’ stenjanje i glasne uzvike samo kad je nešto dobro, a ne kad želite prikriti ono što nije dobro i to da bi on pre završio“, prenosi Zadovoljna.rs.

Foto: Pixabay,
Autor: I. Ankić/Zadovoljna.rs