Login/Registracija

Brz i jednostavan trik za mršavjlenje: Ovu namirnicu morate dodati jajima

Kada govorimo o zdravoj hrani za doručak, jaja su jedna od najsvestranijih. Bilo da volite kajganu, jaja na oko ili poširana jaja, možete svoj obrok učiniti još boljim ako vam je cilj izgubiti koji kilogram. I to samo dodavanjem jednog zelenog lisnatog povrća – spanaća.

Spanać je, naime, prepun hranjivih sastojaka koje potiču mršavljenje i može se lako dodati mnogim receptima, pogotovo jajima. Sadržaj vlakana u spanaću pomoći će vam da duže ostanete siti, što može sprečiti prejedanje tokom dana. Osim toga, spanać jajima dodaje važne antioksidanse koji smanjuju upalu u telu koja bi mogla sprečiti gubitak težine.

Jaja su, s druge strane, bogata proteinima. Visok unos proteina povećava oslobađanje hormona sitosti (peptid YY), koji smanjuje apetit i podstiče sitost. Isto tako, proteini podižu brzinu metabolizma i pomažu vam da zadržite mišićnu masu tokom mršavljenja. Hrana bogata proteinima, kao što su jaja, ali i riba, nemasno meso i pasulj, idealna je ako pokušavate skinuti koji kilogram viška oko struka, prenosi Zadovoljna.rs.

Foto: Pixabay,
Autor: J. Jović/ Zadovoljna.rs