OVO MORATE DA ISPROBATE: Slano- slatka TIROL pita po receptu Dragana Marinkovića Mace

maca

Duhoviti glumac Dragan Marinković Maca tvrdi da se svaka pita jede rukama, nikako viljuškom i da je tajni sastojak zapravo med.

-Da bi mlada i dalje pravila pite tu je stari dobar med, devet ipo nedelja. Malo meda, malo seckanih oraha i to je to – rekao je glumac koji je u emisiji „Praktična žena“ otkrio recept za čuvenu Tirol pitu.

U nastavku pogledajte kako se pravi Macina omiljena pita.

pita

Sastojci:

  • 4 lista kore za pitu
  • 4 kriške feta sira
  • 50g otopljenog putera
  • 4 kašike meda
  • 50g seckanih oraha
  • 1/2 veze sveže mirođije

Priprema:

Uzmite jednu koru, premažite puterom, a na jednu polovinu stavite listiće mirođije. Preklopite koru na pola, opet premažite puterom, stavite krišku feta sira i upakujte kao paketić. Isto uradite i sa preostale 3 kore. Paketiće stavite u pleh na pek papir i pecite na 180 stepeni 10-15 minuta. Gotove Tirol pite premažite medom i pospite orasima.

Detaljniji način pripreme pogledajte u videu.

Foto: Printscreen,
Autor: I. Ankić