Kolač od bundeve i oraha pekana sa glazurom od krem sira je savršena jesenja poslastica.
Ne samo da sadrži sezonske sastojke poput oraha i bundeve, već je začinjen i aromatičnim začinima poput cimeta, muškatnog oraščića i karanfilića koji nas asociraju na hladnije doba godine.
Sastojci:
Za kolač:
-425 g pirea od bundeve,
-300 ml biljnog ulja,
-240 g brašna,
-225 g oraha,
-150 g belog šećera,
-150 g smeđeg šećera,
-4 velika jaja,
-1,5 kašičice sode bikarbone,
-1 kašičica mlevenog cimeta,
-pola kašičice mlevenog đumbira,
-pola kašičice mlevenog karanfilića,
-četvrtina kašičice mlevenog muskatnog oraha,
-prstohvat soli.
Sastojci za glazuru:
-225 g krem sira,
-130 g šećera u prahu,
-115 g putera na sobnoj temperaturi,
-1 kašičica ekstrakta vanile.
Priprema:
U blenderu izmešajte pire od bundeve, jaja, beli i smeđi šećer i biljno ulje. Mešajte dok se sastojci ne sjedine.
U posebnoj posudi pomešajte prosijano brašno, so, sodu bikarbonu, mleveni cimet, đumbir, karanfilić i muškatni oraščić.
Dodajte brašno i začine u blender i nastavite da mešate dok se sastojci ne sjedine.
U smesu dodajte polovinu oraha koje ste prethodno iseckali na manje komade.
Dobijenu smesu prebacite u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 do 40 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen pre nego što ga izvadite iz rerne, navodi Punkufer.
Pustite da se kolač potpuno ohladi.
U blenderu pomešajte puter sobne temperature, šećer u prahu, krem sir i ekstrakt vanile u glatku smesu.
Kolač premažite glazurom i ukrasite preostalim orasima. Uživajte!
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
NE PROPUSTITE I: