Zdrav i ukusan doručak: Tartar sa povrćem po receptu Bakine vanglice

tart sa povrcem

Ako tražite idealan, zdrav, a ukusan doručak, tartar sa povrćem je pravi izbor za vas.

Bakina vanglica predstavlja vam recept za tartar koji ćete obožvati.

Korica
250g brašna
125g putera
50ml vode
Kašičica soli

Screenshot 2024 09 30 082832

Fil
3 tikvice
1 crni luk
1 šargarepa
1 crvena paprika
4 čena belog luka
100g feta sira
150ml neutralne pavlake
150g rendane gaude
2 jaja
So i biber
Seckani peršun

Screenshot 2024 09 30 083054

Priprema
Umesite testo od navedenib sastojaka i jufkicu umotajte u providnu foliju i stavite 15 minuta u frižider.

Na ulju izdinstajte crni luk, pa dodajte rendanu šargarepu, papriku na kockice, rendane tikvice i beli luk. Sve dinstajte desetak minuta, začinite. U činiji pomešajte jaja, sir, gaudu i jaja.

Testo razvucite i stavite u pleh za tart. Pomešajte dinstano povrće sa smesom od sira i jaja i izlijte preko korice. Poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Gitov tart pospite parmezanom i peršunom. Sačekajte da se malo prohladi, a zatim isecite. Prijatno!

Detaljaniji način pripreme pogledajte u videu.

NE PROPUSTITE I:

Foto: Instagram,
Autor: I. A.