Branko Gligorić nije profesionalni kuvar, ali ko god je imao sreću da sedne za njegovu trpezu, dugo je to iskustvo prepričavao. Ovo je recept za jednu njegovu salatu koja može da vam bude i obrok.
Sastojci (za 2 osobe)
Za salatu:
200 g babi spanaća (ili običnog)
100 g rukole
300 g jagoda
2 kašike bosiljka
60 g oraha
400 g kozijeg ili ovčijeg sira
Za dresing (preliv):
4 kašike maslinovog ulja
4 kašike balzamiko sirćeta
4 kašike vode
malo papra
2 kašike nemlevenog maka
morska so po ukusu
Priprema
KORAK 1: Oprati i očistiti jagode, bebi spanać i rukolu. Ukoliko stavljamo obični spanać treba ga iseckati na rezance. Jagode iseći – manje na pola, velike na četvrtine. Orah krupno naseckati, a kozji sir izlomiti na komadiće.
KORAK 2 dresing: dobro promešati maslinovo ulje, balzamiko sirće, vodu, mak , malo soli i bibera. Sa solju budite odmereni jer je sir prilično slan.
KORAK 3: Rasporediti spanać, rukolu, jagode i bosiljak. Sve posuti orasima i kockicama sira, pa preliti pripremljenim dresingom, piše Zadovoljna.
PROČITAJTE I: