Lep i zdrav zalogaj za ljubitelje rečne ribe, a i za one koji ne vole toliko riblje specijalitete. Nećete se pokajati, teško će im svi odoleti.
Sastojci za testo:
- 100g masti
- 100g ulja
- 100g vode
- 1 jaje
- prašak za pecivo
- 100g susama ( prepečenog )
- 500g brašna,
- 2 kašičice soli
Sastojci za fil:
- 500g dimljenog šarana
- 300g kiselih krastavčića
- 300g rendanog celera
- kašika senfa
- 200gr majoneza
- 200gr brusnica
Priprema:
Umesiti prhko testo od navedenih sastojaka. Zatim pripremamo nadev. Za fil je potrebno izmešati sitno isecknog dimeljenog šarana, seckane kisele krastvčiće, rendani celer, senf, majonez i brusnicu. Nadev odložiti u frižider na hlađenje.
Kalup za korpice podmazati mašću i tanko oblagati kalup testom, zatim ga izbockati i peći oko 15 min na 180 stepeni, Nakon pečenja korpice potpuno ohladiti i tek tada ih vaditi iz modle. Kada ste izvadilii sve korpice iz kalupa punite ih pripremljenim nadevom.