Ovo je jedan od nekoliko njenih najboljih recepata, koji nema ko ne voli od naših ukućana. Verovatno zato što je u 5 slatkiša koje nam je ikad spremala, ali istina je da je svaki od njih bolji od prethodnog, i da se nikad nije desilo da joj ne ispadnu savršeno.
Sastojci:
– 500 grama kora
– 4 jaja
– 2 kisela mleka
– 2 čaše šećera
– 1 čaša griza
– 1 čaša ulja
– 1 prašak za pecivo
– voće po želji
Priprema:
Prvo umutite 4 belanca sa šećerom, dok se ne stvori čvrst sneg. Nakon toga dodajte jedno po jedno žumance, a svako ponaosob mutite kratko. Nakon toga ide ulje i pomalo umutite. Posle toga dodajte dva kisela mleka – što je ujedno i babin trik, jer po originalnim receptima se koristi jogurt. Na kraju dodajte griz i umešajte polako špatulom. Baka na kraju sipa jedan prašak za pecivo. Potom priprema pleh i podmazuje sa malo ulja, vadi tri kore, svaku premazuje napravljnim filom i poslednju puni voćem. Bitno je da se uglovi dobro saviju, kako sav sok ne bi iscurio. Višak voća koji ostane prelijte preko kora. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni.
(Zadovoljna)