Kineska kuhinja prilično je popularna na našim prostorima, a ono što joj je svakako prednost jeste što je uglavnom lagana, a to pogoduje vrelim letnjim danima. Za ukusan obrok i zdrav hranljiv obrok sa mesom piletina je odličan izbor, a crni pirinač će vas oduševiti.
Sastojci:
– 300g pilećeg filea
– 2cm svežeg đumbira
– 3 čena belog luka
– 1/2 korena celera
– 3 šargarepe1
– 2 crvene paprike
– 2 žute paprike
– 1/2 cveta brokolija
– 1 crni luk
– 100ml soja sosa
– 1 kašika gustina
– velika šolja crnog pirinča
Priprema:
Isecite meso na trakice i zalijte sa 50ml soja sosa i ostavite. Luk isecite na listiće, kao i beli luk, a đumbir na sitne kockice i to ostavite sa strane. Povrće iseckajte na uske trakice.
U voku ili dubljem sudu prvo kratko propržite šargarepu i celer, a zatim odložite u šerpu sa strane. Zatim kratko pržite papriku i brokoli te i to odložite u šerpu. Zatim pržite piletinu, par minuta, pa dodajte crni i beli luk i đumbir. Zalijte gustin om razmućen im sa 100ml vode i krčkajte još 5 minuta. Na kraju dodajte dinsta o povrće iz šerpe i sve sjednite. Začinite po ukusu i dodajte ostatak soja sosa te poslužite uz kuvani crni pirinač.
Pogledajte u videu kako izgleda priprema:
NE PROPUSTITE I: