Da li ste probali DOMAĆINSKU PICU? Ukus je neverovatan!

domacinska pica

Svi ljubitelji testa, a pogotovo pice sada mogu da isprobaju novi ukus koji će ih sigurno oduševiti. Food blogerka Sandra Đuretić tvrdi da je domaćinska pica toliko dobra da se jednostavno topi u ustima, a razlika je jedino u debljem testu i nadevu.

U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno za ovaj italijanski specijalitet i kako se priprema.

Sastojci za testo:

– 300g brašna

– 1/2 suvog kvasca

– 1 kašičica šećera

– 1/2 kašičice soli

– 180ml mlake vode

– 20ml ulja

Nadev:

– 100g šunke

– 100g dimljenog vrata

– 200g kačkavalja

– 1 crvena paprika

– 100ml pelata

– 5 čeri paradajza

– 50g domaće kobasice

– origano

ipiccy image 1 3

Priprema:

U malo vode od navedene mere razmutite kvasac, šećer i kašiku brašna. Kad kvasac proradi pomešajte ga sa ostatkom sastojaka i umesite glatko testo. Ostavite da naraste dok se ne udvostruči.

Zatim ga razvucite, premažite pelatom i poređajte nadev. Picu pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 15 minuta.

POGLEDAJTE I:

Foto: Instagram,
Autor: I. Ankić