Svi ljubitelji testa, a pogotovo pice sada mogu da isprobaju novi ukus koji će ih sigurno oduševiti. Food blogerka Sandra Đuretić tvrdi da je domaćinska pica toliko dobra da se jednostavno topi u ustima, a razlika je jedino u debljem testu i nadevu.
U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno za ovaj italijanski specijalitet i kako se priprema.
Sastojci za testo:
– 300g brašna
– 1/2 suvog kvasca
– 1 kašičica šećera
– 1/2 kašičice soli
– 180ml mlake vode
– 20ml ulja
Nadev:
– 100g šunke
– 100g dimljenog vrata
– 200g kačkavalja
– 1 crvena paprika
– 100ml pelata
– 5 čeri paradajza
– 50g domaće kobasice
– origano
Priprema:
U malo vode od navedene mere razmutite kvasac, šećer i kašiku brašna. Kad kvasac proradi pomešajte ga sa ostatkom sastojaka i umesite glatko testo. Ostavite da naraste dok se ne udvostruči.
Zatim ga razvucite, premažite pelatom i poređajte nadev. Picu pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 15 minuta.
POGLEDAJTE I: