Ideja za ukusnu poslasticu oduševiće sve domaćice. Uvrnuto aromatično pecivo iznenadiće sve one koji su ljubitelji dobrih kolača.
Sastojci:
Testo:
- 20 g kvasca
- 100 ml mlake vode
- 100 ml mlakog mleka
- kašika šećera
- 50 ml ulja
- 340 g brašna
Za premazivanje testa:
- 60 g putera
- 40 g margarina
- 150 g smeđeg šećera
- 20 g cimeta
- 50 g mlevenih lešnika ili oraha
Preliv:
- 100 g bele čokolade
- 100 g krem sira
- 70 g putera
- 3 kašike prah šećera
Priprema:
U vanglicu stavite vodu, mleko, kvasac, ulje i šećer. Promešajte da se kvasac istopi pa dodajte malo po malo brašna. Zamesite testo, ostavite ga da odstoji 10 minuta, premesite i ostavite da se udvodtruči. Nadošlo testo podelite na 6 loptica. Ostavite ih da nadođu 10 minuta. Svaku lopticu razvucite u krug. Pet krugova premazujete sa nadevom i posipate kašikom oraha ili lešnika, šestu ne premazijute. Poređajte krugove jedan na drugi. Razvucite krug, isecite trake, motajte ih u spiralu i ređajte u krug. Ostavite ih da nadođu 10 minuta. Pecite ih u rerni na 220° ili 230° dok ne porumeni. Na gotovo testo stavite preliv.
Belu čokoladu istopite na pari. Puter pomešajte sa prah šećerom, krem sirom pa dodajte i istopljenu belu čokoladu.
U videu pogledajte postupak pripreme: