Posna čokoladna torta, recept iz emisije „Praktična žena“ jedna je od ideja za ukusnu poslasticu koja će oduševiti vašu porodicu.
Sastojci za kore:
- 150 gr kristal secera
- 400 ml kisele
- 50 ml ulja
- 50 gr marmelade
- 20 gr kakao praha
- 250 gr brašna
- 40 gr posnog mlevenog keksa
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za fil:
- 1l umućene slatke pavlake
- 150g otopljene čokolade
- 150g seckanog pečenog lešnika
Priprema:
Pomešajte mutilicom šećer, kiselu vodu, ulje i marmeladu, a zatim dodajte pomešane suve sastojke. Smesu podelite u tri okrugla kalupa i svaku koru pecite 15 minuta na 200 stepeni.
Za fil 600ml slatke pavlake podelite na pola. U jedan stavite otopljenu čokoladu, a u drugi lešnik. Ređajte koru, čokoladni fil, lešnik fil pa opet koru i tako do kraja. Tortu ukrasite ostatkom slatke pavlake.
U videu pogledajte ceo postupak pripreme.