Za ove letnje dana, osvežite se uz čokoladne ledene kocke.
Sastojci:
Kora
– 4 jaja
– 4 kašike šećera
– 4 kašike brašna
– 2 kašike kako praha
– 1/2 praška za pecivo
– 1 vanilin šežer
– 2 kašike ulja
Sirup:
– 300ml vode plus 100g šećera
Fil sa voćem:
– 400g šumskog voća
– 3 x 100ml vode
– 130g šećera
– 1 želatin i 1 puding
Vanka krem:
– 500ml mleka
– 100g šećera, 1 puter
– 2 pudinga od vanile
Priprema:
Umutiti 4 belanca, dodati 4 kašike šećera i umutiti.Dodajemo jedno po jedno žumance i mutiti dalje. Dodajemo ostatak 4 kašike brašna, 2 kašike kako bračn, 1/2 prašak za pecivo i vanilin šećer.Sve to umutiti i staviti u pleh, staviti na 200 stepeni na 20 minuta.
Kada kora bude gotova. I kada se puding koji smo prethodni napravili i ohladili stavimo 1 ceo puter i umutimo. Voćni žele koji smo napravili. Kad voće proključa, dodajemo puding, i žele. Koru u plehu preliti sirupom i staviti žele voćni i preko toga puding. Napraviti čokoladni preliv sa 150g crne čokolade i 150ml slatke pavlake. Sačekati da se malo ohladi i preliti čokoladu. Kolač ostaviti da odstoji preko noći u fružideru. Ukrasiti odozgo jadodama. Ostatak celokupne pripreme pogledajte u videu: