Sjajna kremasta zelena pasta idealna je vegetarijance, vegane, ali i za one koji to nisu. Lagani obrok koji se brzo sprema, a još brže pojede osvojiće vas na prvi zalogaj.
Ova kremasta pasta idealna je za vrele letnje dane, a iako deluje da su sastojci za ovaj slani specijalitet nedostupni, zapravo sve olako možete nabaviti u prodavnici zdrave hrane.
Sastojci:
- 200g prinčanih nudli
- 150g edamame
Sastojci za sos:
- 40g indijskog oraha
- 40g semenki suncokreta
- veza peršuna
- 8 kašika bademovog mleka
- sok od jedne limete
- 1 kašika tahinija
- so i biber
Priprema:
U ključalu vodu stavite nudle i edamame. U međuvremenu u blender stavite sastojke za sos i sve izblendujte. Pomešajte nudle i edamame sa sosom, servirajte, a po želji pospite seckanim mladim lukom i susamom.
Detaljniji način pripreme pogledajte u videu.