„Zvezde Granda“ više neće biti iste! Saša Popović osmislio novi koncept takmičenja: „To još niko nije radio“ (VIDEO)

U Grandovom studiju na Košutnjaku danas je počelo snimanje nove sezone „Zvezda Granda“, najgledanijeg muzičkog takmičenja koje više neće izgledati isto.

Kreativni direktor „Granda“ Saša Popović na snimanje je stigao u skupocenom automobilu, a za Grand progovorio je o izmenama u takmičenju.

On je najavio da će nova sezona biti dinamičnija i interesantnija, ali i da će se ovaj serijal po mnogo čemu razlikovati od prethodnih.

sasa p

-Ova sezona se razlikuje od svih ostalih jer imamo kandidate koji su izabrani i koje su mentori izabrali i kandidate koji su izazivači. To je prvi put za ovih 20 godina da svaki mentor ima 2 muška i 2 ženska kandidata. U ovoj prvoj emisiji imamo 4 muška i 4 ženska kandidata – objasnio je za Grand Popović i nastavio:

-Imamo i izazivače. Muški se takmiče sa muškim kandidatima, ženski sa ženskim. Imamo taster i svako će da lupi taster protiv koga se bori. Možda je malo komplikovano za objašnjenje, ali gledaćete emisiju i biće vam jasno.

Saša je otkrio da je sam došao na ideju da promeni koncept emisije i unese nova pravila.

Već godinama imamo jedan isti koncept i da bi bilo interesantnije odlučili smo se da malo promenimo. Ovo je potpuno novi koncept koji niko u zemlji nije sproveo. Inače, ovakvo takmičenje novih kandidata radi iskjučivo Grand produkcija-rekao je.

sasa popovic zvezde gradna

Njegova supruga Suzana Jovanović nedavno je obradila stare pesme i za njih uradila nove spotove za koje on tvrdi da su fenomenalni.

-Meni Suzana izgleda uvek dobro, ja kad se probudim ona mi izgleda dobro, a ne samo u spotu. Vidim, a i ona je videla da su se te njene pesme povampirile, vidim da svi sada pevaju “Oči, oči”, “Plavušu”, “Rođeni u pravo vreme”. Počeli su svi i kavere da rade, onda bolje da i ona uradi, pošto nije radila spotove za te pesme i neka ostane za ceo život– rekao je.

IMG 6418

Kako se uskoro navršava dve godine od smrti Marine Tucaković, Saša podvlači da je njen odlazak u potpunosti promenio mizičku scenu I da će je teško neko zameniti.

-Teško je zasita, Marina je bila genije, nešto najbolje što smo imali kada su u pitanju tekstopisci. Ja sam nju upoznao 83. godine kada samo išli na domaću Evroviziju, pisala nam je tada “Sitnije,Cile” , posle toga je napisala more hitova za Lepu Brenu, a da ne pričam za ostale. Videćemo ko će se sada nametnuti, ali bez nje, ne znam kako će– istakao je Popović.

popoviccc

Nova pravila koja su uvedena za ovu sezonu, neće se odnositi na članove žirija, pa tako neće biti kazne za njih.

-Ima novih pravila i za članove žirija, ali neću da vam kažem. Nije ovo “Zadruga”, pa da kažnjavamo. Videćemo u toku takmičenja kako će biti. Kazni nema naravno, kako žiri da kaznim, nema govora. Desilo se nekada da smo za ovih davdeset godina kaznili dvoje ili troje zbog nepoštovanja pravila, ali za žiri nema– izjavio je Popović za Grand.

Saša ističe da je ponosan na uspeh Aleksandre Prijović i Tee Tairović koje su svoje prve muzičke korake napravile upravo u ovom takmičenju.

-Naravno da sam ponosan, da nije bilo “Zvezda Granda”, ne bi bile sada tu gde jesu. Prijovićka je vrh, Milica Pavlović fenomenalna. Albumi su zaista dobri I drago mi je da će one sada pevati u Areni. Da ne kažu drugi pevači da smo pravili “Zvezde Granda”, a da niko nije pravio solistički koncert. Sad je njihovo vreme– zaključio je Saša.

BONUS VIDEO: Zavirite na prvo snimanje „Zvezda Granda“

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić/A. Milinković