Login/Registracija

ŽIRI BIO NA TEŠKIM MUKAMA Top 5 najjačih duela u „Zvezdama Granda“ svih vremena (VIDEO)

Za 14 sezona koliko traje muzičko takmičenje na velikoj sceni dogodilo se mnogo uzbudljivih duela koji su bili neizvesni do samog kraja. Ti muzički okršaji takmičari će zauvek pamtiti, a članovi žirija se možda i danas pitaju da li su pravedno presudili. Kad na scenu izađu dva pevačka titana najteže je odlučiti ko je bolji.  

Pogledajte top 5 najjačih dulela u „Zvezdama Granda“: 

1. Uroš Živković i Ibro Bublin

https://youtube.com/watch?v=fCncAT7Ntbc
Najveći muzički okršaj u „Zvezdama Granda“ sudeći po broju pregleda na Jutub kanalu dogodio se u sezoni 2015/’16 između Uroša Živkovića i Ibra Bublina. Članovi žirija nisu mogli da se odluče ko od njih dvojice bolje peva narodnu muziku i glasali su za obojicu. Na kraju su presudili da obojica odu u baraž.

Pobednik te godine bio je Ibro Bublin, dok je Uroš Živković bio jedan od finalista.

2. Milica Čikarić i Džejla Ramović 

U ovom duelu prošle sezone u „Zvezdama Granda“ snage su odmerile Milica Čikarić,  kandidatkinja Jelene Karleuše i Džejla Ramović, učenica Marije Šerifović. Milica se predstavila pesmama „Pucaj u ljubav“ njene mentorke Jelene i „Čaje šukarije“ Zdravka Čolić, dok je Džejla otpevala pesme „Vidim nas“ od Adila i „Hiljadu i tri“ Tamare Todevske. U studiju je sve vreme bilo napeto, jer žiri nije mogao da se odluči za koju devojku bi glasao, obzirom da su obe vanserijski talenti.
„Ja mislim da bi ovde trebalo da se napravi izuzetak i da obe takmičarke idu direktno u finale. Mislim da će se svi složiti“, rekao je Bosanac kojeg su u ideji podržale i ostale kolege iz žirija. „Prihvaćeno“, rekao je Popović bez puno razmišljanja.

Pobednica prošle sezone bila je Džejla Ramović, dok je Milica Ćikarić zauzela drugo mesto. 

3. Adnan Nezirov i Mirza Delić

U sezoni 2016/’17 Adnan Nezirov učestvovao je u duelu u polufinalu „Zvezda Granda“ sa Mirzom Delićem. Prvi se predstavio pesmom „Da me je ona volela“, dok je drugi izabrao numeru „Idi iz mog grada“. Jelena Karleuša je bila oduševljena njihovim pevanjem i još tokom prve pesme je obojici dala po glas. U nastavku je prvi izveo numeru „Neću, neću dijamante“, dok je drugi otpevao pesmu „Rekla si mi da me voliš“. Nakon vatrenog duela žiri je obojici dao po šest glasova. Na scenu su izašli i ostali duelisti i žiri je glasao od svakog para za po jednog kandidata koji prolazi direktno.

Obojica su bili u finalu. Adnan Nezirov je zauzeo treće mesto, dok je Mirza Delić bio peti.

4. Armin Jusufović i Armin Dedić

Armin Jusufović iz Tuzle učestvovao je u duelu sa Arminom Dedićem iz Srebrenika u sezoni 2016/’17. Prvi se predstavio pesmom „Veruj u nas“, dok je drugi izabrao numeru „Boliš me“. Obojica su nakon prve pesme bili maestralni i žiri ih je uz ovacije nagradio sa po sedam glasova. Napeti duel nastavio je Tuzlanin pesmom „Prokleta je violina“ i svi u studiju su već bili na nogama i bodrili ovog mladog momka. U veselom ritmu nastavio je talnetovani pevač iz Srebrenika zbog koga se iz studija orilo „Bravo“. 


5. Maryana Katić i Aleksandra Mladenović 

https://youtube.com/watch?v=Q9wqbvt74kU

Maryana Katić i Aleksandra Mladenović imale su muzički okršaj u „Zvezdama Granda“ u sezoni 2015/’16. Maryana se predstavila pesmom „Dođi“ Cece Ražnatović, dok je Aleksandra izabrala „Noćas kuća časti“ od iste pevačice. Potom je prva takmičarka otpevala „Dobro jutro lepi moj“, dok je druga izabrala „Opaticu“. Posle glasanja bilo je izjednačeno, a nakon ponovnog preglasavanja Aleksandra je sa tri glasa više od Maryane prošla direktno dalje.  Žiri je prokomentarisao da je pobedilo iskustvo koje je Aleksandra imala u ovom takmičenju. Obe takmičarke su prošle u superfinale. 

Pogledajte i ovo: 

Grand produkcija: Nastavak snimanja „Zvezda Granda“ od 25. maja (VIDEO)

Da li se Đorđe David vraća na snimanje „Zvezda Granda“ sa nogom u gipsu? (VIDEO)

Autor: A. B.