Login/Registracija

ZA NEVERICU Roditelji i brat doktori, a tek da vidite šta je Mili završio: „Bio sam katastrofa, jedno sam morao da ispunim“ (VIDEO)

Uprkos popularnosti koju je stekao kroz dugogodišnji producentski rad i žiriranje u „Zvezdama Granda“, Aleksandar Milić Mili uspeo je da za sebe zadrži mnoge detalje iz života, pa se o njegovoj intimi i prošlosti malo stvari zna.

Retko ko zna da potiče iz akademske porodice, ali i da je bio „prinuđen“ da ispuni očekivanja roditelja i završi Akademiju. Njegov otac Stanko koji je inače naučni doktor i majka Danka koja je stomatolog, tokom njegovog odrastanja zahtevali su da njegov brat Ivan i on prvestveno budu dobri đaci.

I dok je njegov brat postao neurohirurg, Mili se i pored diplome Biznis administracije u Pragu na kraju otisnuo u muzičke vode, a već sa 13 godina dobio je svoj muzički studio.

-Ivan i ja smo tako odgajani da smo imali razne aktivnosti, sport, muziku i školu, i ako u tim stvarima dajemo rezultate, bili smo slobodni da radimo šta hoćemo. Roditelji su nas podržavali, pogotovo u muzici. Ivan je bio sjajan pijanista, a ja najlošiji đak u istoriji muzičke škole koja ima tradiciju 200 godina. Nikad ništa nisam vežbao, svirao sam sa 12 dok su svi ostali u grupi imali 9 godina. Bio sam katastrofa, ali sam vrlo rano počeo da pravim pesme. Već sa 9 godina sam dobio prvu nagradu Hrvatske za dečiju poeziju. Stalno me je privlačilo da svoje misli i unutrašnji svet beležim na papiru – ispričao je Mili za Grand.

Iako je njegovo detinjstvo bilo bezbrižno, rat u Hrvatskoj je prekinuo dinamiku lepih trenutaka, pa je sa porodicom bio prinuđen da dođe u srpsku prestonicu.

– Došao sam u Beograd bez ičega, u majici i farmerkama, ali i tada sam razmišljao da će se i to završiti i da ću prekinuti tok takvog života, da spavam kod sestre Ninice iza neke peći. Čudan i težak period, ali ja to tako nisam doživljavao – istakao je Milić.

Kaže da je postao svetski čovek zahvaljujući roditeljima i da je odrastanje u Osijeku uticalo na njegov današnji način razmišljanja i pogleda na život.  

Već sa devetnaest godina dogodila mu se saradnja sa Harijem Mata Harijem i to na velikom hitu „Ja ne pijem“.

-To je prva pesma koja je izašla u etar i koja je prodata u milion primeraka. Tad sam u Sarajevu dobio dosta ponuda,radio sam za Diskoton, Jasnu Gopsić, a spremao sam i svoj album sa bendom. Taj album je mnogo obećavao, ali onda se zaratilo i sve se zaustavilo-ispričao je Mili za Grand.

Ukoliko ste propustili da čujete Milijevu životnu priču, možete je pogledati u videu ispod.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić