Login/Registracija

ŽIVOT PRIČA PRIČE MILI: „U Beograd sam došao bez ičega, imao sam svega 10 maraka“ (VIDEO)

Aleksandar Milić Mili, popularni kompozitor i muzički producent, po prvi put je otvorio dušu i za Grand. Online govorio o životnim nedaćama koje su ga zadesile. O odrastanju u srećnoj porodici u Hrvatskoj, uz majku stomatologa i oca doktora, govorio je i o iznenadnom odlasku iz rodnog grada, ali i svojim muzičkim počecima. 


Iako je njegovo detinjstvo bilo bezbrižno, rak je prekinuo tu dinamiku lepih trenutaka.Sa porodicom je u srpsku prestonicu došao praktično bez ičega.

– Došao sam u Beograd bez ičega, u majici i farmerkama. Ali i tada sam razmišljao da će se i to završiti i da ću prekinuti tok takvog života, da spavam kod sestre Ninice iza neke peći. Čudan i težak period, ali ja to tako nisam doživljavao – započinje svoju životnu ispovest Mili. 

Kao student u Pragu snalazio se kako je znao i umeo da preživi, a na pitanje šta je radio i čime se bavio kratko je odgovorio: – Hajde da kažemo da nisam konobarisao i da tu stanemo.Ističe da je uvek imao viziju, kako muzike tako i svog života pa je za naš portal ispričao jednu od situacija sa kojom se susreo.

– Imao sam samo 10 evra u novčaniku i mogao sam da kupim da jedem ili da poručim piće u jednom od najluksuznijih restorana. Ovo drugo sam učinio jer sam želeo da se osetim važnim. Vratio sam se u Beograd ’mrtav gladan’ (smeh) – priča Mili.


Povratkom iz Paraga upoznaje Marinu Tucaković koja već tada uviđa značaj ovog kompozitora. Nakon prve saradnje sa Cecom, ukazano mu je poverenje da upravo on bude zadužen za kompletan album ove pevačice. Kasnije mu je pripala ta čast i da radi povratnički album Lepe Brena ‘’Uđi slobodno’’.

-Uvek sam smatrao da Lepa Brena bolje peva nego to pokazuje u svojim pesmama. To se čuje, vidi se- smatra, dok na pitanje kako bi svoj život nazvao da je pesma, odgovara i sve time objašnjava – ’’Apsolutna ljubav’’.

Njenu iskrenu životnu priču i najzanimljivije detalje čuvenog producenta, pogledajte u videu.

Autor: S. Ćulibrk