Login/Registracija

VRHUNSKO PEVANJE I FANTASTIČNI PERFORMANSI: Ovako je izgledala borba za četvrtfinale (VIDEO)

Zanimljiv duel i perfomans dogodio se već na početku emisije „Zvezde Granda“. Takmičarsko veče otvorili su Aleksandra Dabić (34) iz Grocke, kandidatkinja Viki Miljković, i Žarko Madžić (26) iz Beograda, koji je branio boje Cecinog tima.


Prva takmičarka predstavila se stručnom žiriju pesmama „Zlatni dan“ i „Živote moj“, dok je drugi priredio pravi perfomans uz numeru „Svatovi“. Ipak, posebno iznanađenje dogodilo se tokom druge numere „Bele ruže“, kada se pojavio kao drvoseča iz Cecinog spota za pesmu „Idi dok si mlad“.

– Vidi žene- povikao je Đorđe David, a Ana Bekuta dodala:

– Zvaćemo ga Tarzan!

Pevačka koplja u sedmom krugu ukrstili su Tamara Živković (21) iz Kotora i Almir Gačić (25) iz Kaknja. Iako je delovalo da će oba kandidata briljirali, tokom ovog duela žiri je dodelio samo 5 glasova za Tamaru, a 4 za Almira.

– Mislim da je ova devojčica večeras apsolutno oštećena. Ona je sjajan pevač i ima odličan raspon glasa, ja sam se ježila. Razumem da ima tremu i da se dešavaju greške, ali trebalo je da ima maskimalnih šest glasova – poručila je Ceca nakon glasanja žirija, dok je drugom takmičaru rekla da je uprskos greškama bio sjajan i da je uspeo da je razmrda.


Pravi vizuelni spektal su nam priredili Ivan Simić i Ivana Dimkovski koji su se i tek kako potrudili da njihovi nastupi budu zapaženi, međutim to im je polovično pošlo za rukom.

– Moj glas bi sigurno dobio da si u tom performansu pružio nešto vau, to je bio neuspešan pokušaj, a pevački tanko. Što se tiče Ivane, jako lepa i jako dobra prva pesma, u drugoj nisi bila tačna ali bila si bolja od njega- rekla je Viki.

Kenan Dervišević i Nikola Đokić ukrstili su glasove u pravom muškom duelu, u kome je Kenan dobio maksimaln broj glasova i direktan prolazak u naredni krug, dok je Nikola osvojio četiri glasa žirija.

Pošto Kenanov mentor, Bosanac nije prisustvovao snimanju iz opravdanih razloga, Saša Popović je odmah uspostavio video poziv i tom prilikom pozdravio sve i zahvalio se kolegama.

– Vi večeras niste kaznili Kenana što nije njegovo najsjajnije izdanje, a druge kažnjavate, sečete i ruke i noge, a da ne trepnete. Ovde je bila ubica mekog srca- jasna je bila Ražnatovićka koja je mislila da je njen kandidat zaslužio više glasova, što nije smatrao Popović.


U još jednom duelu borili su se Branka Šaula iz Đoletovog tima i Srđan Stanić kome je mentor Mili. Iako su se predstavili potpuno različitim repertoarom uspeli su da zadive i razigraju žiri.

Za direktan prolazak Šaule zadužen je i Saša Popović koji je presudio šestim glasom, a objasnio je iz kog razloga je doneo takvu odluku.

– Presudio sam tako zato što je Branka bila najkritikovanija takmičarka iz prošle sezone. Vratili smo je i ove je sada jedno veliko iznenađenje- objasnio je Saša iako nije krio oduševljenje i Srđanovim pevanjem.

U „Zvezda Granda“ prava je retkost da se čuva sedmorka složi i ujedini, ali dešava se. To se dogodilo ove subote tokom duela Željka Vukčevića (22) iz Podgorice i Enisa Todića (28) iz Novog Pazara koji su raspametili žiri, nakon čega je nastala prava pobuna u studiju.

Željko, takmičar iz tima Marije Šerifović, predstavio se pesmama „Duga“ i „Tropski bar“ uz koju je imao i scenski perfomans, u kojem mu je pomogla mentorka otvorivši mu pivo, dok je Enis iz Cecinog tima otpevao „Da je tuga snijeg“ i „Ne znam gde si“, a kao rezultat dobili su maksimalan broj glasova za obojicu.


Na velikoj sceni zablistali su Aleksandar Simić iz tima Dragana Stojkovića Bosanca i Jovana Lazarević iz tima Aleksandra Milića Milija i pokušali da se izbore za ulazak u osmi krug.

Aleksandar se predstavio pesmama „Pukni zoro“ i „Govori se da me varaš“. dok je Jovana otpevala „Bato“ i „Bato bato“, a rezultat na kraju duela bio je nerešan sa 6:6.

Nakon ovoga usledilo je preglasavanje gde je rezultat opet bio nerešen, pa je došlo do natpevavanja kako bi žiri bolje mogao da oceni ko direktno ide dalje, a ko u baraž.

U preglasavanju Jovana je dobila prednost i direktno se plasirala u naredni krug dok je Aleksandar otišao u baraž.


U poslednjem duelu ove večeri glasove su ukrstili Tamara Vujačić iz tima Cece Ražnatović i Adi Begić.

– Za 30 sekundi možete da kažete ono što treba, Bekuta kreći sad – rekao je Popović i na telefonu podesio štopericu.

Popović je merio vreme kolegama iz žirija koliko dugo komentarišu, međutim kada je došao na red Mili dao je komentar koji je trajao tri sekunde i nasmejao sve u studiju, ali i pobedio u ovoj Popovićevoj igri.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod.

Foto: Z. K. Munja/Luka/Elena,
Autor: D. Bukovčić