„Rekao sam da neću“ Uroš Živković odbio da svira najtraženiji instrument u muzičkoj školi: „Mama je išla kod direktorke“

Uroš Živković muzička škola

Jedan od najtraženijih mladih pevača Uroš Živković prisetio se svojih početaka i prvih koraka koje je napravio u muzičkoj školi.

Kako to biva, za pojedine instrumente uvek vlada veće interesovanje, a Uroš je bio jedan od retkih fenomena koji su odbili da upišu violinu uprkos neverovatnom rezultatu na prijemnom ispitu.

UROS ZIVKOVIC ZGS SNIMANJE 19042023 FOTO FILIPok 3

Uroš Živković muzička škola

Mama me je odvela na prijemni i prošlo je nekoliko nedelja na vratima je bio spisak istaknut na vratima po instrumentima. Kada su me pitali šta bih voleo da sviram rekao sam bubnjeve ali bio sam svestan da sam mlad za to, samo nisam hteo harmoniku i volinu. Mama otišla da vidi spisak i ja na violini drugi od ne znam koliko dece, ona otišla kod direktorke jer sam rekao da neću, oni nisu mogli da veruju jer ljudi mole za to, kažu kako imam apsolutni sluh, direktorka se iznerira i stavi me na klavir i eto tako je počelo- prisetio se Živković kome je danas pomalo žao što nije nastavio školovanje.

Samo zbog narodne muzike i tog pravca nisam otišao u dalje školovanje, sa ove tačke gledišta mi je žao jer nikad dosta obrazovanja. Skromno smo živeli, nisam imao uslove za klavir, bila je neka Jamaha klavijatura bilo je tu dva tri ritma, i prva pesma koju sam skinuo bio je „Fenomenalno“ od Ćire to je tada bilo popularno– ispričao je u „Pojačaj bas“ podkastu.

5618cc767b1becdc2666db96dc92794107fb4be8

Uroš je nedavno za Grand otkrio da je propustio mnoge trenutke u detinjstvu zato što je rano počeo da se bavi muzikom.

– Tako sam vaspitan, nikada nisam bio derište. Uvek sam znao šta hoću, pratila me je ta umetnost i jednostavno nisam imao vremena da budem dete. Pevam od petnaeste godine i radim i ranije sazriš kroz posao- rekao je Živković.

BONUS VIDEO- Uroš Živković o teškim momentma u karijeri:

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I:

Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović,
Autor: S. Čumić