Login/Registracija

Talenat nasledila od DEDE, ostalo je plod RADA: “Svaki dan ustaješ rano, mnogo je ODRICANJA“

U nedavno završenoj petnaestoj sezoni takmičenja “Zvezde Granda“ mnogi učesnici mogli su da se pohvale, osim pevačkim talentom i stečenim obrazovanjem iz najrazličitijih oblasti.

Jedna od njih je i finalistkinja iz tima Ane Bekute Tamara Živković iz Kotora koja je trenutno na trećoj godini Muzičke akademije, odsek flauta.

Virtuoznost na ovom instrumentu pokazala je  uživo u toku jednog od svojih nastupa na Grandovoj sceni i to uz pesmu Marije Šerifović “Molitva“, što je sve ostavilo bez teksta. Međutim, Tamara priznaje da joj flauta nije bila prva opcija kada je upisivala fakultet.

– Pored pevanja ona je sada moja velika ljubav. Prvo je trebalo da sviram klavir, to mi je bila želja a onda sam se u poslednjem momentu predomislila. Kada smo imali pripreme došla je neka devojčica da se usvira a svirala je falutu i ja sam se tad oduševila i odlučila da ipak moj izabrani instrument bude flauta– otkrila je Tamara.

A da bi se bio najbolji u nečemu, kao što je ona sada kako u sviranju tako i pevanju, neophodno je mnogo prakse i odricanja, na šta je malo ko spreman.

– Jako je važno da se vežba svaki dan, nevažno koji intrument. To je važno i za pevanje. Bitna je i organizacija naravno, jer kako bi postigao se u jednom danu? Mora da se ustane rano da bi se odvojilo vreme za vežbu i za ostale aktivnosti- objasnila je Živkovićeva.

Umeće kojim se sada može pohvaliti jeste plod njenog truda i rada ali i nasleđenog gena jednog člana porodice koji je živeo za muziku.

– Pokojni deda je bio bubnjar u poznatom bednu u Kotoru “Muzička radionica“. Sestra i ja smo povukle na njega, što sam ja i pokazala. A sestru još uvek čekamo, možda se prijavi sada za novu sezonu “Zvezda Granda“– ispričala je finalistkinja.

POGLEDAJTE I:

SUZE PRED FINALE Tamara priznala: “Znala sam da ISPADAM u prvom preseku“

Ana Bekuta SABRALA UTISKE NAKON FINALA: Preplavljena emocijama poslala VAŽNU PORUKU svim takmičarima

Foto: Z. K. Munja/ E. Srdić,
Autor: T. Bogavac