TALASI SMRTI MOGLI SU DA BUDU KOBNI!  Džejla preživela neverovatne stvari na Islandu: “BAŠ SE UPLAŠILA” (VIDEO)

dzejla ramovic plaz

Sa novom pesmom „Sparta“ Džejla Ramović pomerila je granice i za samo par dana pokupila milonske preglede na Jutjubu. Osim neverovatne emocije koju je ponovo pokazala, veliku pažnju izazvao je i minimalistički spot koji je sniman ni manje, više nego na Islandu.

Iako su mnogi očekivali da veliki kreativni tim stoji iza ovog projekta, Džejla je nedavno otkrila da je svega četvoro ljudi išlo na ovo hladno ostrvo i mukotrpno radilo na ekranizovanju „Sparte“ koju potpisuje Miomir Marić.

Na ovo zanimljivo putovanje Džejla je povela sestre Šejlu i Lejlu koje su imale važnu ulogu na snimanju spota, a sad su one objavile vlog u kom su otkrile da je islandska klima totalno nepredvidiva, te su im se na setu dešavale nepredviđene okolnosti zbog kojih je snimanje bilo otežano.

dzejla r

One su snimale apsolutno sve, od polaska iz Sarajeva, preko Budimpešte, pa sve do Islanda, gde su već na aerodromu doživele neprijatnu situaciju zbog prekoračenja dozvoljene težine kofera. Tako su sestre morale na sred aerodroma da prepakuju stvari, a i same su priznale da su najveći kofer ponele upravo za Džejlu.

Premijera pesme dogodila se još na budimpeštanskom aerodromu, gde su čekajući let za Island sestre Ramović zapevale „Spartu“.

dzejla 1

Kako su do detalja isplanirale put i destinacije na kojima će se snimati, Džejline sestre otkrile su da su morale da rentiraju auto, što na Islandu uopšte nije jeftino.

A nije bilo jeftino ni vreme koje su sestre, zajedno sa rediteljem provele na aerodromu i to čekajući Džejlu da stigne iz Barselone. Ipak, kad su je ugledale, zaboravile su na sve probleme i pevačicu dočekale pevajući stihove „Ne prilazi, ovo je moja Sparta“.

dzejla aerodrom

A prava Sparta dočekala ih je na ulicama Islanda koje su oduševile sestre Ramović, ali vremenski uslovi i nisu baš bili najpovoljniji.

-Jako mi je hladno, ali mi više smeta vetar nego što je jedan stepen napolju – izjavila je Džejla pred snimanje spota, a njena sestra Lejla dodala:

Situacija je jako napeta.

Ono što je interesantno jeste da se Džejla sama stilizovala, čak je bila i sama svoj šminker.

-Treba nam što prirodniji look, a Džejla se baš potrudila da to izgleda ovako – otkrila je Lejla u vlogu.

dzejla spot

Snimanje spota je u jednom trenutku i prekinuto jer je Džejla morala da se uključi na predavanje na fakultetu, a nakon što su pripremili teren, snimljen je i prvi kadar i to na vodopadu.

Međutim, kolona turista, kao i neverovatni uslovi pokvarili su im plan da snime više kadrova na samom vodopadu, ali im je srećom vreme išlo u korist.

Uspeli smo da uhvatimo prelepe kadrove, kao da kiša pada, a vedro je. Sve je tako nestvarno, ali jeste hladno i vodopad prska. Krenuli smo optimistično da snimimo neke kadrove, kako bismo prošli ispod vodopada, ali na pola puta smo se prediomislili zbog baterije,a i vodopad toliko prska i toliko je glasan, da nije vredelo -ispričala je Šejla i pokazala da su svi bili mokri od vode.

dzejla sa sejlom

-Drugo javljanje, ja mrtva i izgužvana– rekla je Džejla, a zatim se sa sestrama uputila ka jednom restoranu kako bi brzinski osušila kosu i opeglala haljinu.

Upravo iz tog razloga Džejla je na ovo daleko putovanje povela sestre koje su joj peglale stvari koje nosi u spotu.

dzejla kupatilo

Nakon toga ekipa se vratila na vodopad, a uprkos višečasovnom pešačenju nisu klonuli duhom, te su sestre zajedničkim snagama zapevale „Hej kosači“.

Džejla je otkrila da se u više navrata sledila od hladnoće i da joj uopšte nije bilo lako da na minusu i to u tankom mantilu stoji u mestu i peva.

-Ja kad se dobro smrznem, znam da sam super posao odradila – rekla je Džejla.

dzejla i lejla 1

Sestre i Miomir istog dana posetili su i Crnu plažu koja je smeštena na obali Atlanskog okeana, a koja je poznata kao plaža sa čestim smrtnim ishodom.

Naime, crni pesak često zapljuskuju talasi sa jakim strujama, a „talasi ubice“, u kombinaciji sa željom da se uhvati savršeni selfi turista, uzrokovali su brojne nesreće, neke čak i sa smrtnim ishodom.

Upravo na tom mestu Džejla je snimila par kadrova „Sparte“, iako je u više navrata njen reditelj bežao od takozvanih talasa smrti.

Zanimljive detalje otkrila je i Šejla u vlogu u kom je pokazala koliko je Džejla zapravo bila hrabra, jer je uprkos strahu od nemirnih životinja, uspela da snimi kadar sa čak dva konja, iako je jedan od njih bio veoma nemiran.

U jednom trenutku pevačica se zapetljala sa dizginima (kaiševima na uzdi kojim je upravljanja konjima) i žestoko se uplašila.

-Džeca sve vreme beži jer se boji ovog – dobacila je njena sestra, a reditelj dodao:

-Jadna, ona se baš uplašila!

dezjla konji

Da nije bilo lako ekranizovati ovu pesmu govori i to što su Džejlu drugi turisti ometali i ulazili joj u kadar, a najzamimljiviji momenat dogodio se kada je iz sveg glasa zapevala svoj novi singl, dok su je turisti snimali.

-Puna su mi usta peska i ovaj pesak udara po licu, a i vetrić lagani povetarac koji nas pomera s mesta – požalila se Džejla.

dezjla vulkan
dzejla ramovic

Ipak, hladno vreme i veter nisu je omeli da promeni lokaciju i sa istim elanom i voljom snimi i kadrove na izlivenoj lavi koja liči na sivocrnu kamenu pustinju prekrivenu mahovinom.

dzejla lava

Nakon toga ekipa se uputila na Lagunu glečera, gde su udari vetra toliko jaki da bukvalno može da se naslovi na vetar.

-Ovo je najjači vetar koji smo osetili u životu. Pokušali smo nešto da snimimo za vlog, ali ovo je bukvalno bilo preživljavanje – rekla je Šejla.

dzejla led

Sve detalje snimanja „Sparte“ možete da pogledate u videu.

Foto: Printscreen,
Autor: I. Ankić