Login/Registracija

Saša Popović DAO BRUTALAN SUD O KONSTRAKTI: „Kada je počela da peva PROMENIO SAM KANAL“

Prava medijska bomba je ovog vikenda odjeknula u Srbiji, kada je na izboru za pesmu Evrovizije, pobedila numera „In corpore sano“ intrigantne umetnice pod nazivom Konstrakta.

Ova pesma, potpuno drugačija od svega na šta smo navikli naišla je na veliko oduševljenje publike, ali postoje i oni kojima stihovi „Umetnica mora biti zdrava“, nisu baš najjasniji.

Ipak, jedno je sigurno, numera je izazvala veliki broj reakcija i komentara, o čemu je govorio i Saša Popović u „Jutru“ na Prvoj.

– Ja sam gledao prvo polufinale kada je Konstrakta pevala. Kad je počela njena pesma i kada je počela da peva „Koja je tajna zdrave kose Megan Markl“, promenio sam kanal. Nisam ni obratio pažnju. Kad je došao podsetnik za glasanje, kad je ona nastupala, pesmu sam prihvatio kao navijačku i meni se tada to dopalo. Kad je bilo prvo polufinale poslao sam 20 poruka za Zorju. Kad je došlo finale ja sam glasao za Konstraktu- otkrio je Saša.

Da je pesma već zaživela, sviđala se ona nama ili ne, dokaz je i jedna situacija sa snimanja „Zvzeda Granda“, koju je on podelio.

Pesma mi se zaista dopala. Mene je zvala Marija Šerifović i rekla mi je da će Konstrakta pobediti. Finale je bilo u subotu, u nedelju smo snimali Zvezde Granda. Jedna od članica žirija je zakasnila, kako se pojavila tako smo svi zapevali „Umetnica mora biti tačna“. Ušla je pesma svima nama u glavu. Ovo je prvi put da šaljemo pesmu koja ima neku foru. Kako će oni to na finalu da naprave, ja ne znam. Poenta je u tekstu pesme, nadam se da će Evrovizija dozvoliti da ide prevod pesme na Engleski jezik– rekao je Saša.

– Samo iz Srbije je stiglo 144.000 glasova, čim sam video da nisam dobio odgovor „Hvala što ste glasali“ ja znam da je stiglo mnogo glasova, jer sistem ne može to da odredi. To je tačan broj glasova i tu nema laži– tvrdi Popović.

Foto: Z. K. Munja/Instagram,
Autor: S. Čumić