Login/Registracija

Prozvali su ga ZBOG operskog repertorara, a da li će kandidat nešto da menja: „Šta da radim?“

Pojavljivanjem u „Zvezdama Granda“ Aleksandar Simić iz Mionice napravio je veliku bum u takmičenju i srušio tabue koji važe za ovaj talenat šou. Prvi je na Grandvoj sceni otpevao opersku ariju, a nakon čak pet pojavljivanja utisak koji ostavlja ovaj momak na žiri i publiku gotovo se ne menja. 


Iznova oduševljava svojim maestralnim operskim glasom, zbog čega svi s nestrpljenjem čekaju njegov svaki sledeći nastup, ali je ove subote u „Zvedama Granda“ dobio opasku da bi trebalo da promeni repertoar koji izvodi u takmičenju. Mada peva sve muzičke žanrove, posebno narodnjake i pop, Aleksandar je ipak ostao dosledan operskom pevanju, o čemu je govorio u ovonedeljnom „Specijalu“. 

– Šta da radim, tako su me od početka formirali, tako da sam ostao u tome – rekao je kandidat, a zatim ga je Sanja Kužet pitala da li bi voleo da upravo sa tim repertoarom i stigne do finala. 

– Mi, to jest moj mentor Dragan Stojković Bosanac i ja radimo na tome da bude nešto specifično, drugačije i sviđa mi se to što radimo – odgovorio je Simić.


Ne krije da mu je pojavljivanje u „Zvezdama Granda“ otvorilo nove vidike, ali i da mu je donelo enormnu popularnost. 

– Jeste se mnogo toga promenilo, imam dosta podrške i drago mi je što vidim da umetnost malo zrači i na Balkanu – izjavio je Aleksandar, a na pitanje dokle misli da će dogurati u ovoj sezoni, odgovorio: 

– Daće Bog što dalje!


Podsetimo, Aleksandar je u Bosančevom timu i jedan je od miljenika i samog mentora, ali i žirija. Na rad sa stručnjakom kakav je Bosanac, veoma je ponosan i ne krije da ga u svemu prati. 

– Bosanac ako ga slušaš nije strog, savršen je mentor i veliki profesionalac. Nisam mogao da verujem da on može da se razume u ovu vrstu muzike, u solo pevački i operski žanr. Prezadovoljan sam, super je kod njega – istikao je u nedavnom intevjuu i otkrio koji savet je dobio od Bosanca:

– Samo se ti drži svog faha, drži se onoga što ti ja pričam i daleko ćemo stići, nadam se i u finale.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić