Login/Registracija

OVO JE BILO VEČE SJAJNIH TAKMIČARA: Žiri se grabio za kandidate! (VIDEO)

Ove subote na velikoj sceni žiriju i publici predstavilo se petnaest kandidata koji su pokušali da ostvare svoje snove i plasiraju su u naredni krug takmičenja. Kandidati su imali maestralne nastupe, a svojim talentom dosta njih svidelo se žiriju, te su dobili komplimente i prošli u naredni krug takmičenja.

dc68e486bf0cb3053935936488fc05694ba10912

Slavica Trubarac je probila led i prva nastupila na velikoj sceni “Zvezda Granda“.

Za svoju izvedbu dobila je velikih pet glasova, ali ono što se Popoviću najviše dopalo jeste njeno zvučno prezime.

Đorđu Davidu i Ceci jako se dopala ova kandidatkinja i oboje su je želeli u svom timu, dok je jedino Viki bila drugačijeg mišljenja.

Viki je tražila Marijino mišljenje a kada je uzrujana povisila ton, Šerifovićeva je rekla– Polako molim te, tek smo počeli, moraju prvo uši da mi se naviknu- na šta je Ceca odgovorila– Veštice, ne diraj mi kumu!

67e209a8b3017247412135796ad691a0e24c6b4c– Ma nemoj ja i tebe i tvoju kumu…znači samo polako- našalila se Mara.

– Jao slušaj Cecu, “Nemoj da mi diraš kumu“, evo sad smo se us*ali u gaće svi!- viknuo je Popović.

– Imam ja pampers ponela sam od unuka, za tebe posebno.- smejala se Ceca, pa i ostatak žirija.

Nastup Kenana Derviševića nije izazvao toliko komentara koliko njegov hobi, koji je podelio i posvađao žiri.

Kenan je dobio pet glasova, a izostao je onaj od Đorđa Davida, kome je bilo drago što mu nije dao glas s obzirom da se dečko bavi lovom.

8595e85fbe6f0168e5baa0f0cb0891df93e6fd9f

– Zašto ubiati životinje ili bilo šta? To nije sport to je sakaćenje. U 21.veku meni je to ruralno, primitivno i tako dalje- rekao je Đorđe, dok je i Ana Bekuta povukla svoj glas iz istog razloga.

Ivana Dulić je osvojila tri glasa stručnog žirija.

– Ja je hoću… Nije bila baš odlična da se ne lažemo, klimava, ali nije za ispadanje. Mislim da ako budem bila tvoj mentor da ću moći te neke stvari da ispravim i da ćeš zablistati – rekla je Ceca.

Aleksandar Simić je ispričao da je na muzičkoj akademiji upisao smer opersko pevanje, a onda ga je Popović zamolio da otpeva jedan refren što je takmičar i učinio i izazvao gromoglasan aplauz publike i oduševljenje žirija.

– Ovo je specifičan slučaj i ja znam posto da će ga Bosanac uzeti, on jako dobro poznaje operu, on je uvek išao oko opere u školu, a nikad nije ušao tamo. Sto posto sam siguran da bi ga dobro spremio – rekao je Popović.

– Samo da kažem Popoviću ti si moja generacija, je l’ si ti išao u osnovnoj i srednjoj školi jednom godišnje u operu i balet da vidiš. Mi smo to išli, ja ne znam da li se to i danas radi… – rekao je Bosanac nakon čega je u studiju puštena himna maršala Tita.

e84ec7f2cac89b9aeeb77f8fb5833b99b1fd1c1f

– Sećaš se Boske: „Pioniri maleni…“ – kazao je Popović.

Dada Mešaljić izrazila je jaku želju da joj Maija bude mentor, međutim Popović ju je poslao kod Viki. 

– Ideš kod Violete u tim, ja znam da si možda želele kod Marije – rekao je Saša.

– Čekaj Sale, vidiš kakvim očima gleda Mariju i pokazuje srce … Evo ja ću uzeti posle još dva kandidata, ide kod Marije – rekla je Viki.

– Ne može, ideš kod Viki – rekao je Popović.

Međutim, nakon dužeg ubeđivanja Popović je ipak popustio i takmičarki dozvolio da ode u tim kod Marije.

Nemanja Semlekan nije uspeo da ubedi žiri u svoj talenat, pa nije pao nijedan glas, ali nije bilo ni panik tastera.

Inače, Nemanjina supruga takmičila se u jednoj od prethodnih emisija i sa četiri glasa završila u Cecinom timu, pa je Saša dao predlog.

5ec20a9391f405aa75740c61b6c62663ba6026bd

– Ako prihvatiš da pevaš sa suprugom pevaš u duetu dalje u takmičenju možeš da prođeš- rekao je drektor, a Nemanja je kasnije prihvatio ovaj predlog.

Nikola Samardžić na kraju prve pesme svojim glasom uspeo je da oduševi Cecu, Đorđa i Viki, koji su mu dali glasove podrške, a ubrzo im se pridružila i Marija.

– Ovde izgleda ima onih koji ne čuju dobro- konstatovao je Saša, misleći na Anu i Bosanca.

Edis Agić ove subote bio je na velikim mukama kog mentora da odabere.

Iako je dobio svega 3 glasa, ovaj mladi takmičar je, nakon izvođenja pesama „Kad suze progovore“ Denija Boneštaja i „Ništa“ od grupe „Miligram“, dobio pravo da izabere svog mentora. Edis je između Milija i Cece, ipak izabrao Milija.

Matea Bošnjak bila je bez glasova, ali i bez panika. Matea inače studira Muzičku akademiju u Dablinu, što govori o njenoj muzikalnosti koju je žiri čuo međutim nije ima se dopala njena interpretacija Šabanove pesme.

ef9f097bc05bb75c2cd5687efde025a0cecbfa5d

Saša Žderić koji je za svoje izvođenje dobio tri glasa žirija.

– Vrlo interesantan nastup. Ideš sigurno u drugi krug pa ćemo da vidimo kod koga- rekao je Saša Popović, koji je zamerivo Viki što neće da uzme ovog kandidata, pa je dodao:

– Ti si gora i od metle i od džogera, i od sve ga veruj mi neverovatno samo beži od obaveza. Viki je otvorila neku firmu i sada joj je to prioritet.

Georgina Janićijević dobila je tri glasa stručnog žirija. 

– Ideš kod Đorđa, mada bih te dao Mariji da nije povukla glas da vidim kako bi se snašla sa amaterom jer kod nje sve idu ovi što odlično pevaju – rekao je Popović.

Anđela Manojlović prvi put se pojavila na Grandovoj sceni, ali na žalost ovog puta joj se nije posrećilo. Iako je panik taster izostao, nije bilo ni podrške članova stalne šestorke.

58e727d0862045fd1b6b5f08bdf5e48917986e36

Aleksa Rondović odabrao je pesmu Saše Popovića i oduševio sve članove žirija i digao ih na noge, te su u jednom trenutku zapevali svi u glas.

Na žalost, zabava nije dugo potrajala budući da žiri nije bio zadovoljan vokalom ovog kandidata, pa je usledio panik taster.

Aleksandar Mrakić pojavio na sceni „Zvezda Granda“, nije ni slutio da će bukvalno na samom startu dobiti mentora.

– Neću ni da vas pitam ko ga želi! Ideš kod Viki odmah. A da li se žiri slaže… – počeo je Popović.

a75406cdbdfe2fe7d4bb7a5ad7a8173a6779480f

Almir Gačić bio je poslednji takmičar koji se u prvom krugu „Zvezde Granda“ borio za svoje mesto na estradnoj sceni. Ali umesto da sjajnim nastupom razgali žiri i na taj način zatvori ovonedeljnu emisiju, krajnji rezultat glasanja čuvene šestorke izazvao je raspravu i naljutio članicu produkcijskog tima – Snežanu Đurišić.

– Zar je toliko loš da niko da mu ne da glas, sem Cece? Ništa ovde nije bilo skandalozno, niste u pravu – odbrusila je Sneža koja je momka uzela u svoj tim.

Celu emisiju možete gledati u videu ispod.

Foto: Z. K. Munja/Luka/Eli,
Autor: D. Bukovčić