Login/Registracija

OD STOMATOLOGA DO INŽENJERA: Šta studiraju ZVEZDE GRANDA?

Za pripadnike estrade oduvek se vezuju razne predrasude kada je u pitanju obrazovanje, ali mnogo poznatih i afirmisanih pevača može da se pohvali sa jednom ili više fakultetskih diploma.

Opšte je poznato da Neda Ukraden važi za jednu od najobrazovanijih pevačica na estradi jer ima diplomu Prvanog i Filološkog fakulteta.

Pored Nede, fakultete su još završili Zorica Brunclik, Suzana Mančić, Željko Joksimović, Lena Kovačević, Nada Obrić i mnogi drugi, a gledajući spisak fakulteta koje su završili, najviše se provlači Pravni.

Zato nije ni čudno što se nekadašnji pobednik “Zvezda Granda“ Stefan Petrušić, pored pevanja, odlučio za advokatsku karijeru, i čini se da mu obe profesije odlično idu od ruke.

Gledajući aktuelne učesnike takmičenja “Zvezde Granda“ reklo bi se da je nikad više mladih i obrazovanih ljudi, a mi vam otkrivamo šta studiraju i čime se bave neki od njih.

Beograđanin Luka Aleksić (24) iz tima Cece Ražnatović student je Stomatološkog fakulteta u Beogradu, ali se još uvek nije opredelio za granu kojom će se baviti u budućnosti.

– Ne znam da li ću otići u protetičare, prvo da završim opštu praksu. Stomatologu kao i pevanje volim najviše, a ovde sam došao da probam i vidim kako mi stoji scena- rekao je on.

U timu Marije Šerifović nalazi se i jedan muzički obrazovan kandidat koji studira solo pevanje.

– U klasi sam kod profesora Voje Spasića, kod kog je i prošlogodišnji finalista Bojan Pavlović– ispričao je Marko Branković.

Sličnog statusa je i učesnica Tamara Živković iz tima Ane Bekute koja studira Fakultet muziče umetnosti, odsek flauta.

– Obrazovanje će mi valjda pomoći u takmičenju(smeh). Ja ću dati sve od sebe pa ćemo videti ishod– otkrila je ona svoja očekivanja u “Zvezde Granda Specijalu“.

Šansu da radi u nekoj velikoj kompaniji poput Gugla potražiće student Elektrotehničkog fakulteta, Rizo Feratović, iz Milijevog tima.

– To je moja druga strana. Volim matematiku, informatiku, volim da mozgam– rekao je Rizo.

Jedan od najbolje ocenjenih takmičara u ovoj sezoni, koji je navikao da ređa sve šestice, Saša Žderić, budući je mašinki inženjer, dok je ništa manje pohvaljivan, njegov kolega Ivan Simić, studen Visoke tehničke škole.


Još mnogo je onih koji se u ovoj sezoni mogu pohvaliti nekom diplomom, a uzimajući u obzir da mnogo kandidata još uvek pohađa srednju školu, moguće je da će spisak akademskih građana u “Zvezdama Granda“ biti sve duži.

BONUS VIDEO

Foto: Printscreen,
Autor: T. Bogavac