Login/Registracija

MRTVA TRKA: Žiri ŠOKIRAN, Popović doneo NEOČEKIVANU ODLUKU

Duel između Andrijane Petrušovske iz Đoletovog tima i Cecinog kandidata Žarka Madžića napravio je ozbiljan haos u studiju.

Mada čini se da je krajnji rezultat izrevoltirao samo mentore koji se nikako nisu slagali sa kolegama iz žirija.

Uz konsultacije među članovima žirija zasvetlela su po tri tastera za svakog takmičara, a Đorše David je reagova već na prvu vidno izrevoltiran.

– Ljudi da li ste vi svesni ko je danas dobio tri ili četiri glasa? Ovo nije u redu nikako! Da ste dali po tri glasa, naravno govorim onima koji nisu dali. Ja vam kažem da ste se sada ogrešili o oba kandidata, pa nemojte tako. Ne pratite fabulu radnje. Nije dobro, ovo nije okej majstori. Obraćam vam se sa puno poštovanja, ali ovo zaista nije u redu. Nemojte to da radite- vikao je roker sve vreme.

– Sramota stvarno, stvarno nije u redu- stala je na njegovu stranu Svetlana koja nije krila neprijatnost na licu zbog krajnjeg ishoda glasova.

Na samom startu kap da su svi bili u šoku te je Saša Popović odmah reagovao pokušavaju da smiri strasti.

– Postoji ovde i sudija koji mora nešto da kaže. Ja lično mislim da ova dva kandidata nisu za ispadanje. Kakvih je bilo ne razumem zašto neko nije dobio četiri glasa i onda lepo neka se surtnu u baražu i odmere snage i odmah vidimo ko je bolji. To ja odmah vidim- objašnjavao je Sale.

– Pošto se ti pravila držiš kao pas ježa kad uhvati evo daću ja glas i jednom i drugom- rekao je Bosanac i pritisnuo taster koji Popović nije uvažio.

Kao i obićno sudija je zahtevao da svaki član žirija da svoj sud budući da su bili jednoglasni da se takmičari nisu prikazali u punom sjaju, kako šesti krug takmičenja i zahteva.

– Ja sam dala prednost kandidatkinji jer sam vdela trud, razmišljanje, kostim, pripremanje za nastup. Nešto se dogodilo, čak i nije pevala toliko loše. Što se Žarka tiče, njega gledam treću godinu za redom, kod njega se ništa ne menja. Ceca to ne zna jer ga je upoznala tek pre mesec dana. Dala sam ti glas, ne znam ni sama zašto, valjda jer sam bolećiva na vas koje znam od pre- objasnila je Marija.

Žarko Madžić tokom prethodne sezone stigao je do četvrt finala i time dokazao da je sjajan vokal. Međutim ono što nedostaje, sudeći po Sašinom mišljenju jeste ulaganje u scenski nastup.

– Ja bih tebe obukao u kimono, da izađeš brate pa se razgrneš, malo šminka. Moraš da radiš na sebi, a izašao si kao ladna voda. Imaš takve mogućnosti, pa seti se braće Kazić kako smo ih oblačili. Ovde mora da bude cirkus, moraš da pokažeš više- savetovao ga je.

Sa Njegovim mišljenjem složila se i Snežana Đurišić koja tvrdi da je pevao tačno, ali bez i malo emocije i energije. 

Niz saveta upUćenih Žarku usledili su i od stalih članova žirija, međutim Viki ovoga puta jedina nije bila na njihovoj strani.

– Zašto postoje dvostruki aršini prema nekim kandidatima, a za neke koji zaslužuju više jedva se namaknu glasovi. Niko od njih dvoje nije za direktno ispadanje. Oboje treba da idu u baraž- bunila se Violeta.

Ipak Đorđe nije prestajao da se buni i iskazuje nezadovoljstvo smatrajući rezultat krajnje nepravednim, dok je Dragan na sve imao repliku.

– Ja se nisam okretao da vidim kako ko glasa i nisam kalkulisao. Zašto mi, sem mene naravno doživljavamo ispadanje kandidata kao lični poraz. Madžiću znaš kako ti meni izgledaš u tom sakou, kao da si pobegao iz kreveta nekoj ženi a pojavio se muž koji je veći i jači od tebe. Šmeker u redu, super sve, dobro napucao si se i skinuo i ajmo sad šta? Da si izneo dve bućke možda bi bilo interesantnije- tvrdio je Boske.

Roker se pobunio što pojedini članovi žirija uzimaju mali broj kandiati, dok se neki poput njega posvete ogromnom broju te njihove poraze doživljavaju itekako lično.

– Boriću se rukama i nogama, patikama, evo ovako  broj, da odeš u sledeći krug. Ja lakiram nokte pa sam ja kao idijot i nemam pojma, evo ja ti kažem bila si za minimum četiri glasa–  istakao je do je izuvao patiku i stavio je na sto što je sve šokiralo.

Nema sumnje da mentori više ne biraju sredstva želeći da njihov kandidat zauzme svoje mesto i u narednom krugu. Međutim rasprava nije jenjavala jer je Stojković ponovo imao odgovor na rokerovo izlaganje.

– Možeš da se ljutiš na mene, ja sam sa tobom privatno jako dobar, ali najviše sam ljut na Popovića kome sam rekao da stavi pregradu da ne možemo da vidimo kandidata- objasnio je Bosanac dok se Sale odmah složio da bi u tom slučaju već pola kandidata ispalo.

Kao i Đorđe Ceca je tvrdila da je žiri u ovom duelu bio izuzetno strog i uputila niz komplimenata na račun Žarka Madžića za koga tvrdi da je ogroman potencijal.

Nakon dužeg polemisanja Popović je odlučio da napravi presedan u ovom slučaju i oba kandidata poslao u baraž kako bi odmerili snage i pokazali šta znaju.

Foto: Z. K. Munja/ Luka/ Elena,
Autor: J. Jović