Login/Registracija

KUĆA KAO IZ BAJKE: Sadik Hasanović otvorio vrata svoje vile (VIDEO)

Vrata svog velelepnog doma u Srebreniku otvorio nam je i Sadik Hasanović, takmičar ovogodišnje sezone „Zvezde Granda“ iz tima Marije Šerifović.


Prostrano dvorište, prelepi vrt koji čine četinari i cveće, krase njegovu oazu mira. 

– Ovo je moj raj u koji sve manje boravim zbog obaveza u Beogradu, ali šta je- tu je, svako ide svojim putem– kaže pokazujući vrt za koji je, kako kaže, zadužena njegova majka, njegova kraljica.


Ističe da je majka prava domaćica i da vodi računa o svakom detalju, pa mu je tako nakon australijske turneje pripremila i iznenađenje u vidu uklesanog lika sa mikrofonom i to u mermeru. 

– Rekla mi je samo da ima poklon za mene, ali da ću ga videti kad dođem kući. Kad sam se vratio u Srebrenik, video sam na mermeru nešto što će ostati do kraja mog života i nešto što danas ima posebno značenje za mene – kaže Sadik pokazujući prag svog doma. 


U kući ove mlade zvezde „Granda” primetili smo da ima dosta porodičnih fotografija, dok njegovu momačku sobu krase nagrade i diplome. 

– To je sobica u kojoj najčešće spavam i u kojoj u poslednje vreme želim da spavam i da se naspavam, ali obaveze zovu – šali se, budući da sve ređe boravi kući zbog priprema sa mentorkom i obaveza oko takmičenja. Kaže da se nada da će se isplatiti, kao što je sve do sada..


Iako je dobitnik brojnih priznanja na raznim muzičkim manifestacijama, ne krije da postoje nagrade za koje je posebno vezan.

– Dobio sam Oskara za otkriće godine Bosne i Hercegovine 2017. godine, dok fotografija sa takmičenja „Zvijezda možeš biti ti“ ima posebno značenje za mene, jer sam tad bio pobednik publike i to u Sarajevu 2019. To je za mene posebno iskustvo i poseban period u životu o kojem će tek da se priča. Tu su i nagrade sa Ilidžanskog festivala za najboljeg izvođača, zatim rođendanski pokloni sa mojim likom koji će ostati do kraja života – ističe on.

Njegova momačka soba puna je i kozmetike, što nije tipično za muškarce, ali ima opravdanje. 

–  Ja sam zaljubljenik u parfeme, ali neću sad o tome- o osmehom kaže, pa nam rukom pokazuje da idemo dalje. A dalje je glavno i omiljeno mesto okupljanja njegove porodice – dnevni boravak. 


– Majka sve to uređuje, ali sad zanemarite haos jer se pakujem za odlazak u Beograd. Dnevni boravak krasi i sveta knjiga Kuran, pa onda dosta slika koje je takođe uramila majka, ona vodi računa o svim tim detaljima – objašnjava Hasanović i predstavlja nam svoju kraljicu, kako zove svoju mamu. 

– Majko, šta misliš, da li ću ove godine odneti pobedu? – pita je, a ona odgovara: – Pobedu, čuj?! Zaslužio si, prepoznao je žiri taj vokal i tu dušu koju imaš. Meni si najbolji na svetu i kao sin i kao pevač.


A kakve prognoze u „Zvezdama Granda“ ima njegov rođeni brat i kako izgleda dom Hasanovića, možete da pogledate u videu ispod. 

Foto: Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić