Login/Registracija

Kojom pesmom finalisti ZVEZDA GRANDA zavode devojke, a šta slušaju kada pate

Upoznali smo ih i zavoleli u šouu „Zvezda Granda“ gde su pokazali zavidne vokalne sposobnosti i osvojili publiku neverovatnim performansima. Mada su se tokom takmičenja trudili da do detalja osmisle svako pojavljivanje pred žirijem, retko su eksperimentisali sa muzičkim žanrovima, te nismo imali priliku da ih upoznamo i u drugačijem svetlu.

Gostujući u emisiji „A sad malo mi“ finalisti popularnog takmičenja otkrili su šta vole da slušaju u kafani, šta kada su zaljubljeni, ali i na koje zaboravljene pesme treba da obratimo pažnju. 

Valentina Kuzmanović predstavila se pretežno kao pop pevačica, mada je umela da zapeva i tradicionalnu narodnu muziku u takmičenju. Međutim, privatno preferira narodnjake.

– Volim Tomu Zdravkovića i Šabana Šaulića. Krenula sam da radim i trenutno mi je hit pesma „Ponoć“ iz Tominog filma, ali najviše volim pesmu „Jutro“ Jelene Tomašević – istakla je ona u emisiji, dok je na iznenađenje mnogih i Isak Šabanović priznao da je slab na Tomine pesme.

– Kad sam zaljubljen  uh tad najviše volim pesmu „Živote moj“ Usnije Redžepove, a volim i od Vesne Zmijanac „Nije nam se dalo“ ili „Da budemo noćas zajedno“, što znači da stalno patim (smeh). Mada je najbolji ugođaj kad si kući, pustiš Jutjub, tu je pivce i napraviš sebi najbolju kafanu- rekao je Isak.

Bojan Pavlović svrstao se kao najbolji narodnjak u ovogodišnjoj sezoni, ali malo ko zna da je ovaj talentovani momak student Muzičke akademije i da odlično izvodi sve žanrove. Dokaz tome je i to što svaku svirku kreće neubičajeno. 

– Prvo počnem sa nekim internacionalnim pesmama poput „Đelem, đelem“, a u pet ujutru može da se peva i recept za tortu. Privatno volim Šabana Šaulića, Miroslava Ilića, ali i Savu Radusinovića – izjavio je Bojan, dok se Muharem Hadrović nadovezao:

– Svi počinjemo sa standarnim repertoarom, laganica npr. Oliver Dragojević, pa onda ubrzavamo starogradskim pesmama. Privatno u kolima slušam Olivera, nekako uvek odlutam kad se vozim od Olova do Beograda i uz Oliverov CD idem lagano. Odlutam, prođu mi sve misli kroz glavu, ugodim sebi i vozim sporije.


Iako voli pop balade, Muharem kaže da u kafani uvek pada na po malo zaboravljenu pesmu „Zaljubljenik vina“ Halida Bešlića, dok on pripadnice lepšeg pola osvaja posebnim repertoarom.

– Pesma sa kojom zavodim devojke je „Zagrli me oko vrata“ Zdravka Čolića. A kad patim to su onda neke starije pesme, najčešće Tomine iz kafane – priznao je Muharem, dok je Bojan dodao da mu je žao što numera „Dođi da ostarimo zajedno“ nije njegova. 

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić