Kandidat PODELIO ŽIRI: Za Cecu američka tinejdž zvezda, za Bosanca agent prodaje nakon mesečnog kursa

filip i marija

Duel koji je ove subote u „Zvezdama Granda“ izazvao najviše polemike i kritika svakako je onaj između Filipa Cakovića (28) iz Kragujevca i Marije Baljević (27) iz Obrenovca.

Prvi takmičar, inače iz tima Marije Šerifović, predstavio se pesmama „Za Ljiljanu“ i „Ko nam brani“, dok je takmičarka čiji je mentor Snežana Đurišić, otpevala „Ako nikada“ i „Okeani“, a krajnji rezultat bio je 5:4 za drugog kandidata.

Odmah nakon duela žiri nije štedeo reči, a najviše kritika dobio je Marijin kandidat i to isključivo zbog odabira pesama.

-Toma Zdravković lepo, ali ništa više od toga, nije me dotakla emocija. U drugoj kod Petra Graša mi se ništa nije dopalo, bio si blag i neubedljiv – prokomentarisala je Viki Miljković za prvog takmičara, dok je drugu nahvalila.

IMG 5657

-U svim promašajima koje ste imali, odlučio bih se za drugog kanidata – rekao je Đorđe David, a zatim se obratio Mariji koja je u prvom krugu pevala narodnu muziku:

-Nemoj više da pevaš narodnjake, ovo ti leži. Ti to možeš dobro, a Snežani svaka čast! Što se tiče prvog kandidata, deluje mi gospodski kao ozbiljan baja na stejdžu i zato sam dao glas.

Ana Bekuta dodala je da ima nečega u tome što je Đorđe izjavio u vezi Filipa.

-Pojava si, ali izbor pesama je jako diskutabilan. Sklon si tome da menjaš melodiju, da li nisi dobro navežbao ili ne čuješ dobro… Pri tom sve pevaš zatvorenih očiju. Otvori oči, šarmiraj nas – poručila je Bekuta, dok je Ceca Ražnatović dodala da nije samo za tri glasa.

0A0A0724

-Sceničan si, zgodan si momak, lep si, muzikalan, ali zamerila bih ti tu emociju. Veštačka emocija nikad ne prolazi, ne može da se glumi i da se peva, ili se uneseš u taj tekst ili ga ne pevaš, nisu sve pesme za svakoga. Malo mi više emocije treba od tebe, inače si kao američki tinejdž idol i ja ti želim puno sreće – poručila je Filipu Ceca, a Aleksandar Milić Mili istakao da je njegova emocija dotakla Dragana Stojkovića Bosanca.

-Ali ta emocija nije bila u glasu. Glasao sam jer si pojava, ali mislim da tvolja mentorka Marija može da sastavi to drugačije – rekao je Mili, a Bosanac ga uporedio sa agentom prodaje koji nakon brzog kursa krene od vrata do vrata.

-Ti si tako pevao Tominu pesmu kao da ti nije bitno šta pevaš. Nisi ti to loše odradio, ali sam sklop je bio komičan. Treba da me ubediš u to što pevaš – prokomentarisao je Boske i dodao da je Snežana sa svojoj takmičarkom odradila odličan posao i da se vidi rad.

IMG 5669

Završnu reč dobili su mentori. I dok je Snežana bila zadovoljna onim što je čula, Šerifovićeva složila se sa kritikama kolega u vezi svog kandidata.

-Rekla bih da je žiri sto posto u pravu, najviše za menjanje melodija i linija. Bilo je hladno, pevao si tačno, sve na mestu, ali mora dosta drugačije – poručila je Marija Filipu.

NE PROPUSTITE I

Foto: Z.K.Munja/Filip,
Autor: I. Ankić