Login/Registracija

ISAK ŠABANOVIĆ POKAZAO GDE ŽIVI: Nesvakidašnja momačka soba govori sve (VIDEO)

Isak Šabanović, takmičar „Zvezda Granda“ za kojim od početka takmičenja vlada veliko interesovanje, otvorio nam je vrata svog doma u Bijelom Polju, gde živi sa roditeljima i bratom. 

– Welcome to my world (dobrodošli u moj svet). Ovo je moj dom, tu sam rođen u cveću livada – poručio je Isak pevajući i odmah nam se požalio da ne zna u koju će kameru pre da gleda, pa je pojurio u dnevni boravak. 


Pri ulasku, odmah smo primetili da u domu Šabanovića preovladavaju beli i sivi donovi, kao i da ima mnogo dekorativnih figura, porodičnih fotografija i originalnih slika. Kaže da je za uređenje enterijera bila zadužena isključivo njegova mama Vanja.  

– Ovo vam je dnevna ilti primaća soba. Izvolite, sedite – poručuje Isak i u istom dahu nastavlja:

Sve ove slike je radila moja majka. Ona je novinar, a inače voli i da slika, da pravi kolače, medenjake i to one što prodajemo za osmi marti. Sad ću da vam pokažem, dao bih vam i da probate, ali je od decembra.


– Idemo u moju sobu – poručuje i hitrim koracima vodi nas u svoj momački kutak.

Čim smo kročili u njegovu sobu, pažnju nam je privukao zid na kojem su ispisali stihovi njegovog omiljenog pevača Tife, ali i poseban datum za njega. 

– Zanima vas zašto baš Tifa, pa volim Tifu. Na zidu piše 6.7.2013., tad sam napunio 18 godina, a istog dana je bilo i 33 godine od kad Tifa postoji – objašnjava roker. Pored stihova pesme „Diznilend“ i njemu bitnog datuma, zid momačke sobe krasi i lik omiljenog pevača, kao i logo omiljenih grupa- „Vatrenog poljupca“, „Bijelog dugmeta“ i „Riblje čorbe“. 


– E, sad ću da vam pokažem na čemu sam vežbao – kaže i iz ormana vadi klavijaturu koja se raspada.

– Ćale je svirao na ovoj klavijaturi, mnogi muzičari su svirali na njoj, a i ja sam učio na istoj. Sad radi samo klavir, neke dirke uopšte i ne rade, nema više ni dinamiku, dirke su zaprljane –  objašnjava, pa nam demonstrira kako je na tako staroj klavijaturi vežbao za „Zvezde Granda“.


U duhu dobrog raspoloženja i mini koncerta koji nam je priredio, priznaje da često pravi žurke na balkonu. Ipak toga je više bilo tokom korone, kada je bilo i više slobodnog vremena.

– Prava žurka je zapravo u dvorištu, tu često pečemo roštilj kad imamo para (smeh). Šalim se, svi damo po pet eura i kad god je lep dan, mi u velikoj bašti pravimo žurku – priča Šabanović i poziva nas da krenemo put njegove oaze mira. 

 – Moja strina mi kaže da sam seljak jer sam sad u klompama, ali ispred kuće sam, šta da radim?! – šali se pokazujući papuče.


U razgovoru za Grand Online, njegova majka Vanja priznaje da joj je prazna kuća od kad se Isak takmiči u „Zvezdama Granda“. Kaže nedostaje joj vreme kada je cela porodica bila na okupu. 

 Nekako on uvek kad dođe kući unese neku radost. Oduvek je voleo muziku, ali ni ja ni njegov otac nismo bili za to da mu muzika bude prioritet – ističe njegova majka, dok na pitanje da li Isak može da odnese pobedu u ovoj sezoni, odgovara:

– Nemam neki osećaj za to takmičenje, samo znam da je on to što je pokazao u Grandu. Može da bude i peti i deseti u finalu, on je za mene svakako najbolji. 

Po uzoru na majku, koja je novinar, Isak nam je „oteo“ mikrofon i krenuo redom da predstavlja svoje članove porodice. 


– Dok su me svi kudili, moja najveća podrška bila je moja nana, ona me je nagovorila da se bavim muzikom – kaže i s osmehom nastavlja:

I dalje mi nana daje pare, ako vas zanima. Za Bajram mi vazda po 10, 15 eura rokne u džep, jedino meni od unuka. Izdavaja me.

Članovi njegove porodice rastužili su nas, ali i nasmejali do suza pričom o ovom dečku iz Bijelog Polja. 

Kako izgleda dom Isaka Šabanović i kakvu žurku je napravio za ekipu Grand Online, pogledajte u videu. 

Foto: I.Ankić/T.Bogavac,
Autor: I. Ankić/T.Bogavac