Grand u poseti Šejli Zonić: Kuća u kojoj je odrasla pobednica „Zvezda Granda“ krije emotivnu priču (VIDEO)

U Gornjem Kamengradu, mestu nadomak Sanskog Mosta, rođena je i živela je Šejla Zonić, pobednica ovogodišnje sezone „Zvezda Granda“.

Ekipa Grand portala posetila je Gornji Kamengrad, grad u Bosni i Hercegovini iz kojeg je ponikla Šejla i saznala detalje iz njenog života koje do sad sigurno niste znali.

Kuća pobednice „Zvezda Granda“ krije emotivnu, porodičnu priču

DSC06446

Uslikali smo kako izgleda njena kuća u kojoj je živela do srednje škole i saznali kakvo detinjstvo je imala, ali i kako je planula ljubav između nje i njenog supruga Armina.

-Dobro nam došli. Stigli ste u Sanski Most, tačnije Gornji Kamengrad, u dom mojih roditelja u kom sam provela svoje detinjstvo do 14. godine. Možete da vidite kako je meni ovde bilo lepo, okolo je zelenilo, priroda, a tu je i pogled na budućnost. Sve mi je tu na dohvat ruke- istakla je Šejla na početku razgovora za Grand, a zatim ponosno pokazala svoje raskošno dvorište.

sejla 1

Prelep vrt sa cvećem, posebno sa crvenim ružama delo je njene majke koje održava domaćinstvo, a tu je i voćnjak za koji je zadužen Šejlin otac.

Upravo rajska bašta u njenom dvorištu predstavlja njenu oazu mira i beg iz svakodnevnog brzog života.

-Ovde se čovek najlepše odmori. Tišina je, mirno je, nema nekih obaveza, samo rad u prirodi, u bašti, to je nešto što čoveka opusti. Desetak minuta peške odavde je kupalište gde sam naučila da plivam. I sad kad dođem ovde obavezno odem da prošetam sa Arminom, a i porodično znamo da prošetamo. Posle vas vodim i tamo– rekla je pobednica „Zvezda Granda“.

Screenshot 2024 07 02 202453

Naučena od malena da zajedno sa starijim sestrama pomaže roditeljima, Šejla danas retko to radi. Ne zato što neće, već zbog svakodnevnih obaveza retko i dolazi u porodični dom.

-Ja samo smetam (smeh) i zapričavam one koji rade. Eventualno donesem nešto da se osveže, ali kao mala jesam radila. Zajedno sa sestrama sam brala kruške, šljive, jabuke, radilo se. Sad kad sam dođem, roditelji su već sve odradili, tako da ja sad samo berem plodove-rekla je Šejla i dodala da su joj dragoceni trenuci kada dođe u rodno mesto.

sejla 3

Posbeno zadovoljstvo joj pričinjava što može da ubere paradajz iz svoje bašte.

Najviše volim domaći paradajz i jedva čekam da ga uberem. Otac i ja znamo da jedemo samo hleb i paradajz i to nam bude obrok- istakla je sa setom za Grand, tvrdeći da se jako uželela zajedničkih trenutaka sa roditeljima.

sejla 4

U njenom dvorištu centralno mesto zauzima velika trešnja stara nekoliko decenija, a na pitanje da li se pela na trešnju kao mala i da li bi sada to izazvalo haos na društvenim mrežama, Šejla je odgovorila:

-Verovatno bi, ali ja sam neko ko je uvek bilo plašljiv. Nikad nisam smela da se penjem Uvek sam se plašila da ću se povrediti. Nemam strah od visine, već od adrenalina, tako da ne bih se usudila. Možda sa stepenicama, merdavinama, ali ne bih se usudila. Oni neka beru, ja ću da jedem.

sejla 2

Kuća u kojoj je odrasla trenutno je u fazi renoviranja, ali to je nije omelo da za Grand otvori vrata i pokaže unutrašnjost doma koji krije mnogo ljubavi, odricanja i posvećenosti roditelja prema ćerkama.

Screenshot 2024 07 02 195020

Sve tri naučene su da budu pre svega kulturne, obrazovane, vaspitane i da poštuju prave vrednosti.

-Uvek sam svoju decu učila da budu dobre, pametne, da vredno rade, da sve znaju- rekla je Šejlina majka, dok je pobednica tvrdila da njeni snovi nisu ni malo skromni.

-Možda ja jesam takva, ali moji snovi i ambicije nisu. Imam velike snove i ciljeve i evo, hvala Bogu sve to ostvarujem, ali svakako vrednosti koje su mi ukorenjene od detinjstva poštujem, ‘vredno radi za ono što želiš’- otkrila je za Grand.

sejla 8

Kao prava domaćica Šejla je skuvala kafu za ekipu i pokazala da se osim na sceni, odlično snalazi i u kuhinji.

sejla 6
sejla 7

Centralni deo kuće je dnevna soba, mesto okupljanja cele porodice.

Ovekovečeni trenuci, fotografije sa ćerkama i unukama nalaze se svuda u kući. Ispred njih Šejlini roditelji često zastanu, a i sama pobednica „Zvezda Granda“ voli da pogleda uramljene fotografije u znak sećanja na srećno detinjstvo u Kamengradu.

Screenshot 2024 07 02 203742

Kako kažu Šejlini roditelji, najsrećniji su kada im sve tri ćerke dođu u posetu.

-Stvarno smo ponosni na svoje ćerke, preponosni- rekla je Šejlina majka, nakon čega je pustila suze pred našim kamerama.

Screenshot 2024 07 02 204744

Knedla joj se stegla u grlu, te je pevačicin tata nastavio da govori pred Grandovim kamerama.

-Normalno je da smo preponosni na sve tri podjednako, svakom roditelju bih poželeo da ima decu kao mi- nastavio je pobednicin otac i za Grand otkrio da put do Šejlinog uspeha nije bio lak ni za nju, ali ni za njih kao roditelje.

-Nije bilo lako jer je ona od nas otišla već u osmom razredu osnovne škole, žensko dete. Mislim, i da je muško postojao bi me strah, a posebno što je žensko. Šaljemo je u jednu sredinu koja je nama nepoznata, ne mislim na Bihać kao mesto, to je blizu nas, nekih 70 kilometara odavde, već na internat. Išla je među drugu decu, pitali smo se kako će se snaći, da li će se uklopiti, da li će upasti u loše društvo. Pa i ja sam bio mlad, znam kako je to. Uvek smo joj govorili da sa svakim bude dobra, da svakog posluša i da nikoga ne odbije, i stvarno je tako i bilo- prisetio se Šejlin otac.

sejla 12

Na pitanje da li je bilo momenata kada su poželeli da Šejla odustane od muzike, odgovorili su kroz osmeh, tvrdeći da je njen talenat od malena bio evidentan i da su znali da će uspeti.

Ali Šejla u detinjstvu nije bila sigurna da li će roditelji podržati, što je i potvrdila za Grand.

-Kada je trebalo da se opredelim za srednju školu, htela sam da upišem nešto skroz deseto jer sam mislila da roditelji neće podržati moju želju za muzikom, jer je vladalo mišljenje da od toga nema ni hleba, a ni para. Rekli su mi samo ‘šta ti pričaš, kakva farmacija?! Raspitali smo se i ima muzička škola u Bihaću, čak smo se i za smeštaj raspitali. Ako želiš mi ti to preporučujemo’- prisetila se Šejla koja tvrdi da bez podrške porodice koju je oduvek imala, danas ništa ne bi bilo isto.

sejla 18

Ekipu Granda Šejla je povela i na svoje omiljeno mesto nadomak njene kuće – kupalište kraj Sanskog Mosta.

-Kad sam bila dete u ovom periodu godine je ovde bilo nemoguće da dođete, a da nema puno kupača. A sad kako nema više omladine, nema više dece skoro niko više se ne kupa. To mi je jako žao, nostalgija me nekako uhvati– rekla je sa knedlom u grlu i nastavila:

Ja sam ovde naučila da plivam, ovde sam provela svaki svoj letnji raspust. Kako je moja generacija odlazila u druge gradove, tako je i ovde više nema kupača. Ovde sad dolaze meštani da se odmore, jer je mir, priroda, žubor vode, roštiljanje. Ovo je mesto gde se duša odmara.

sejla 15
sejla 13

Pobednica „Zvezda Granda“ nije krila da je išla na psihoterapiju i da joj je ona u mnogo čemu pomogla da napreduje.

Svojim primerom i izjavama o mentalnoj higijeni dala je odličan primer mladim ljudima.

-Ključ za uspeh je odvažiti se, izaći iz komfor zone, iz nametnutnih okvira i meni je tu presudio rad na psihoterapiji. Kao što imate dentalnu, tako imate i mentalnu higijenu i to je nešto što u današnjem, ubrzanom vremenu predstavlja must have, jer mnogi sebe zanemaruju. Rad na mentalnom zdravlju je kao i teratana, kao pranje zuba, treba da bude sastavni deo života i to je nešto najbolje što sam uradila za sebe- istakla je za Grand.

sejla 21

Veliku podršku u karijeri i životu dobija od supruga Armina koji je i zaslužan za njeno predstavljanje na društvenim mrežama.

Policijski službenik sa fakultetom, Šejlin izabranik tvrdi da je svoju kreativnost i znanje oko brendiranja iskoristio da svoju suprugu predstavi na Insgtagramu i Tik Toku.

Na pitanje da li je pala na uniformu kada su se upoznali, Šejla se našalila:

Nije bio u uniformi, ali kad sam gledala fotografije pala sam na uniformu (smeh). Zaintrigirao me je.

seja 5 1

Njihova ljubavna priča počela je neobičan način, ali su odmah znali da su jedno za drugo.

-Nisam se previše dvoumila. Čim se on meni javio, imala sam dobru intuiciju i poslušala sam je da je to to. Sećam se da je na jednom od prvih susreta rekao „Ti i ja za 12 meseci ili ćemo se venčati ili ćemo se razići„. Ja sam rekla apsolutno i venčali smo za godinu i tri dana- istakla je Šejla i dodala da je Armin glavni „krivac“ što se prijavila za „Zvezde Granda“.

DSC06430

Ceo razgovor sa Šejlom, njenim suprugom i njenim roditeljima, kao i prilog iz Gornjeg Kamengrada, pogledajte u videu na početku teksta.

sejla 20

Zabranjeno kopiranje celog ili dela teksta, kao i fotografija bez navođenja autora i izvora portala.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I:

Foto: L. Cvetković,
Autor: I. Ankić/J. Jović/ Ž.Krstić