Login/Registracija

FOTOGRAFIJE ZLATA VREDNE: Ovako su izgledali roditelji Saše Popovića

Estradni mag, kako mnogi nazivaju Sašu Popovića decenijama unazad je deo javne scene, ali jedan od retkih koji se trudi da privatni život sačuva od očiju javnosti.

Dok danas mnogi nagađaju o cifri na njegovom bankovnom računu, Popović je kao mladić živeo veoma skromno, a kako je nekoliko puta isticao ništa mu nije nedostajalo. Ljubav porodice u parohijskom domu kraj crkve gde je njegov deda radio, bila je dovoljno da detnjstvio pamti na najlepši način.

Veseo i nestašan mladić preko noći je odrastao kada je sa samo dvadeset i četiri godine ostao bez oca koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći.

Tata je poginuo 1974. godine. Preminuo je nakon posledica saobraćajne nesreće u vreme kada sam svirao sa „Lira šouom“. Čim smo sahranili oca, morao sam da radim, takav je posao. Moj otac je bio direkto,r ali kasnije i trgovački putnik. Fantastično je pevao, svirao je klavir i harmoniku, ma bio nam je najveeća podrška. Dolazio je na naše svirke, davao nam savete, govorio šta treba da promenimo. Vaspitavao me je da budem dobar i pošten. Danas, mnoge stvari kada prelamam, pomislim na to šta bi mi rekao –ispričao je Saša svojevremeno.

Iako je Popović bio zaljubljenik u fudbal, zahvaljujući ocu upustio se u muzičke vode.

Da sam nastavio da igram fudbal verovatno bih igrao za prvi tim. Igrao sam za Vojvodinu, a tata mi je kupio harmoniku sa samo deset godina, a moj svet se zasnivao na fudbalu– ispričao je Sale jednom prilikom, a sve ostalo je istorija.

BONUS VIDEO – Saša Popović otkrio sve detalje o novoj sezoni „Zvezda Granda“

Foto: Privatna arhiva,
Autor: J. Jović