Posetili smo dom i farmu Sidika Šabanovića u Visokom: „Krave uživaju uz moju muziku“ VIDEO

Grand u kući finaliste „Zvezda Granda“, Sidika Šabanovića.

Sa samo 24 godine, Sidik Šabanović postigao je neverovatan uspeh i plasirao se u veliko finale „Zvezda Granda“, ali i dobio titulu jednog od najboljih izvođača sevdalinki u istoriji takmičenja.

kuća sidika šabanovića

Ekipa Grand portala, posetila je Visoko, grad u Bosni i Hercegovini, u kome Sidik živi sa porodicom, roditeljima i suprugom.

Šabanović nas je sproveo kroz njegovu kuću, ali i veliku farmu na kojoj gaji stoku.

Pogledajte kako izgledaju farma i kuća Sidika Šabanovića

kuća sidika šabanovića

Poput pravog domaćina, Sidik nas je na kapiji svoje raskošne kuće dočekao sa svojim ocem i ekipi Granda poželeo dobrodošlicu.

-Mnogo mi je drago što ste me posetili, veliki put ste prevalili. Što se tiče mog oca mislim da će se teško navići na kamere, mi smo svi inače u familiji stridljivi. Takav sam i ja bio na početku, kamera je za mene bila ‘bum’, ali sam se vremenom navikao, a što se tiče porodice mislim da će oni teško- otkrio je Sidik sa osmehom.

kuća sidika šabanovića

Prvi put pred Grandovim kamerama, Sidikov otac govorio je o uspehu naslednika, njegovom učešću u „Zvezdama Granda“, ali i Draganu Stojkoviću Bosancu.

-Promenilo se mnogo toga od kada je Sidik u „Zvezdama Granda“. Ovo mu je treća sezona, ali je veliki uspeh što je sada u finalu. Nadam se, ako Bog da, da će dobiti podršku iz ovih naših gradova blizu Visokog. On je za nas najbolji- ponosno je rekao Sidikov otac, a potom nastavio:

-Što se tiče Bosanca, čujem da prozivaju da malo radi sa svojim kandidatima, da li je to malo šala ili ne, ali hoću da kažem da smo mi prezadovoljni Draganom. Sa ponosom to kažem, on je dolazio kod nas kući, posebno od kako se približilo finale. Radili su probe ovde kod kuće, ali i kod Bosanca. Maksimalno se posvetio! Bio sam prisutan probama, Bosanac je umeo na jednoj strofi, samo na jednoj rečenici, Sidika da vrati po 20,30 puta, bez obzira što Sidik ima sluha. Prepoznaju to ljudi iz žirija, posebno Snežana i Ana, kako kažu kad pevate sevdalinku možete pevati i sve drugo.

kuća sidika šabanovića

Malo ko bi poverovao da se Sidik uporedo sa pevanjem, bavi i porodičnim biznisom. Njegova porodica poseduje veliku farmu, na kojoj pevač vredno radi, zbog čega mu mnogi skidaju kapu.

Otac nije mogao da sakrije koliko je ponosan što je njegov sin ostao skroman i prizeman uprkos neverovatnoj popularnosti koju je Sidik stekao u „Zvezdama Granda“.

-To je posebna priča i posebna ljubav, morate voleti to da bi radili, kao i muziku. Sidik kako je stasao zavoleo je taj posao i pomaže nam kad ima slobodnog vremena- rekao je takmičarov tata.

kuća sidika šabanovića

Osim što brine o životnjima, Sidik obrađuje zemlju i radi sve potrebne poslove na porodičnoj farmi od koje živi njegova porodica.

Do sad ste ga viđali na sceni i sa mikrofonom, a sada je naša kamera usnimila Sidika na traktoru.

-Iskreno, ja volim ovaj posao, volim da radim sa velikim mašinama, od malena. Moram da priznam da sam primetio da je ljudima čudno kada me vide na traktoru, a gledaju me i na televiziji. Ja svuda idem traktorom po cestama i selima. Raja kad me vidi u traktoru veli ‘Otkud on u traktoru?’. Verovatno mnogo njih ne zna čime se ja u stvari bavim, ali ja sam takav. Smatram da koliko god neko imao ili nemao, treba da ostane isti- objasnio je Šabanović.

kuća sidika šabanovića
kuća sidika šabanovića

Na pitanje da li će se posle finala baviti samo muzikom ili će i dalje uporedo da radi dva posla, Sidik je odgovorio sa osmehom:

-Ne planiram skroz da prestanem da radim na farmi, to će mi biti odmor od svirki. Koliko god narod mislio da je lako kad držiš mikrofon i pevaš, nije tako, glava zaboli, puca, ne možeš da zaspiš nakon svirke, zuji u ušima do zore. Ovo je dobar psihički i fizički odmor od pevanja i nastupa.

kuća sidika šabanovića

Sidik je za Grand otkrio da je mnoge numere i nastupe za „Zvezde Granda“ spremio upravo na svom traktoru, a pred našim kamerama je to demonstrirao i zapevao, nakon čega nas je uveo u štalu.

-Imamo oko 40 krava, ne brojimo (smeh). Istina je da i one vole muziku, vole kad im pevam, razne žanrove i uz dobru muziku daju više mleka- našalio se Sidik, a potom dodao:

-One vole sve, samo nek’ svira. Jednom nam se pokvario radio i primetio sam da im je čudno. Dosta dobro reaguju na pesmu, bolju reprodukciju imaju uz muziku. Volim ja sve životinje, i to životom, što bi se reklo. Jednostavno, kada si duže sa njima, vidiš da i one tebe zavole. Ja ne mogu da razumem ljude koji ne vole životinje.

sidik šabanović farma
sidik šabanović farma

Sidik je zapevao svojim životnjima, a osim nas uživale su i one, čak ga je u jednom trenutku tokom pesme krava polizala po ruci što je sve nasmejalo.

Kako nam je rekao, one na taj način njemu uzvraćaju ljubav i brigu koju im svakodnevno pruža.

sidik šabanović farma
sidik šabanović farma

Nakon obilaska farme i uživanja u prirodu, ekipa našeg portala napravila je predah u pevačevom raskošnom dvorištu punom zelenila, uz iće i piće.

Kao prava domaćica, Sidikova supruga skuvala je kafu i prvi put pred kamerama govorila o njihovoj ljubavi.

sidik šabanović i supruga
supruga sidika šabanovića

Sidik i njegova supruga su tokom takmičenja, pre samo dva meseca postali roditelji, a kako kažu jedva uspevaju da usklade sve obaveze zbog njegog posla.

-Ja sam se ranije šalio da ću oženiti onu koja voli i zna sa kravama, srce je na kraju odlučilo. Ona mi je brzo prirasla srcu, sve se odigralo u mesec ili dva i evo sad smo već dugo zajedno- otkrio je za Grand, a njegova lepša polovina je otkrila detalje njihovog pozanstva.

-Zajedno smo malo više od godinu dana. Upoznali smo se i on je hteo da me ženi (smeh). Nisam mnogo razmišljala. Iskreno, nisam ga gledala ranije tokom takmičenja, ali nakon upoznavanja na jednoj svadbi sam našla sve njegove snimke na Jutjubu- isprikčala je Sidikova supruga, a na pitanje da li ga tera da peva kod kuće, pevač se našalio:

-Ko kuće mi kaže ‘Samo ćuti’. Šalim se malo, ona mi je ogromna podrška. I kroz kuću moram da pevam!

sidik šabanović i supruga

Par je za Grand otkrio da se odlično snašao u ulozi roditelja, ali i da Sidik pesmom često umiri sina, baš kao i ostale članove porodice.

-Kad zapevam ili kad pustim muziku, sin se odmah umiri, vidim da okicama traži. I moram da vam priznam da ne pomažem ženi oko malog, ona sve radi i brine se za njega. Ja sam tu da ga zagrlim, poljubim i ispričam sa njim- priznao je u razgovoru za naš portal, a supruga je otkrila koliko joj teško padaju njegova snimanja u Grandu.

-Kad one na snimanja ja mu kažem samo da javi da li sam prošao. Bilo mi je baš teško kada sam bila u bolnici, ali i sad kad je sin tu sa nama, teže mi je kad krene od kuće, ali sve to prođe. Sidik pobeđuje naravno (smeh), nadamo se pobedi!- dodala je Emina za koju suprug tvrdi da je izvrsna domaćica.

porodica sidika šabanovića

Za sve đakonije koje su nas dočekale na stolu, bila je zadužena upravo ona.

-Ona je prvenstveno dobar čovek, a onda i dobra domaćica i dobra majka. Pritom je i dobar radnik, prihvatila je sve ono što ja radim i ništa joj nije teško, a to je danas retkost. Vidite na stolu kakve lepote sprema, ali trudim se da što manje konzumiram. Teško mi je da smršam, ali se nadam da ću uspeti zbog zdravlja- kaže takmičar.

Na pitanje da li ima ljubomore u njihovom braku, Emina je odgovorila:

-Nema, jer mu verujem, nemamo problema sa njegovim poslom. Putovanja su veći problem njemu, ja sam na to navikla, pogotovo kad se mora rastati od sina.

porodica sidika šabanovića

Na samom kraju razgovora uključio se i Sidikov mentor Dragan Stojković Bosanac, a šta je on rekao, kako izgleda Sidikova porodična kuća i farma, pogledajte u celom prilogu na početku teksta.

Podsetimo, veliko finale „Zvezda Granda“ emituje se naredne subote 8. juna od 21 sat i tada ćemo saznati ko će odneti titulu pobednika.

porodica sidika šabanovića

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I:

Autor: J. Jović/ I. Ankić/Ž. Krstić