Login/Registracija

Doneo odluku bez NJENOG ZNANJA, mentorka RAZOČARANA: „Nije mi verovao“

Treći krug „Zvezda Granda“ doneo je niz promena, a jedna od njih je da će gledaoci konačno gledati pravu borbu kandidata. Međutim, pre nego što su startovali dueli, Saša Popović otkrio je koje su to promene u takmičenju. 

– Ovo je poslednji put da ste rekli šestorka koja odlučuje, zapravo treba osmorka koja odlučuje. Od ove emisije više ne postoji produkcija, razdvojili smo Milija i Snežanu Đurišić. Mili ima svoje kandidate, a Snežana svoje. Od petog kruga ulaze neki kandidati iz prošle sezone koji će se sudariti sa novim – otkrio je sudija i objasnio da će treći krug imati ukupno pet emisija i iz svake će proći ukupno jedanaest kandidata. 

– Ostavili smo i mesta za 5 kandidata iz trećeg kruga koje ćemo da vratimo u narednom. Od ove emisije imamo duele, žiri može da glasa za jednog, može za drugog, za oba kandidata, a može i za ni za jednog – objasnio je Popović i dodao da svaki kandidat koji dobije maksimalnih šest glasova direktno ide u četvrti krug, sa pet i četiri ide u baraž, a ukoliko dobije tri, o njegovoj sudbini u takmičenju odlučuje isključivo Saša. 

– Ako su oba takmičara dobila maksimalan broj glasova, sledi preglasavanje – dodao je. 

U trećem krugu led su probili takmičar Lučijano Šečić (17) iz Zagreba, iz tima Marije Šerifović, i Kerim Zeljković (27) iz Sarajeva, kandidat Ane Bekute. 

Prvi duelista predstavio se pesmama „Kapi krvi“ Alena Ademovića i „Kao topli maj“ grupe „Apsolutno romantično“, dok je drugi odabrao „Loša stara vremena“ Saše Matića i „Ostani još dan“ Duđka Petrovića, a krajnji rezultat ovog duela bio je 6:3 u korist mladog Lučijana. 

– Lučijano ide direktno u sledeći krug, a što se tiče Kerima, čudim se za prvu pesmu. Zašto baš ta? – pitao je Saša, a Marija dodala da ustavom treba da mu se zabrani da je peva.

Očigledno da je Kerim razočarao žiri, a najviše Sašu koji smatra da je takmičar mogao mnogo bolje da se predstavi u novom krugu. 

– Ti imaš glas, imaš glaščinu. Najtežu pesmu koju si mogao da odabereš sebi ti si  je odabrao – dodao je, a sa njim se složila i Snežana Đurišić koja je istakla da je Kerimov odabir pesama katastrofalan.

Dragan Stojković Bosanac zamerio je Lučijanu „za maženje u pevanju“, iako ima štofa i posavetovao ga da sluša mentorku. Kerimu je poručio da posustaje u pola pesme, sa čime se složila i Viki Miljković. 

– Ne volim da budem Babaroga da presudim i da nekom određujem sudbinu, uvek sam tu da pomognem, a ne da odmognem. Sve što je Bosnac rekao za obojicu je tačno. Častila sam vas sa glasovima večeras – poručila je Viki, a Ceca dodala da očigledno nisu dali svoj maksimum i da su na scenu izašli bez energije i motiva. 

Svi su se složili da je Lučijano prošao na račun stare slave, dok su Kerimu poručili da ima potencijal, ali da je bilo falša. Nakon brojnih kritika i zamerki, završnu reč imali su mentori. Prva se svom kandidatu obratila Marija. 

– Može da se kaže da si bio slabiji u odnosu na prethodni krug, ali da si bio ultimativno najgori to je diskutabilno. Prošao si dalje, pa ćemo se truditi da budemo bolji – poručila je Marija, dok je Ana  javno iskritikovala svog kandidata.

Kako je objasnila da zbog teškog perioda koji doživljavala poslednjih mesec dana nije prisustvovala probama, njen pomoćnik Miloš radio je sa njenim takmičarima, te je bila upućena u sve, ali na žalost u odabiru Kerimove prve pesme niko od njih nije učestvovao. 

– Ja moram ovako javno da ga pitam zašto ta pesma Saše Matića? – pitala ga je, na šta je odgovorio: – Dok sam vežbao pesmu kući to je bolje zvučalo, ali kad sam ovde izašao neka klapna je pala. 

Ana je objasnila da do samog duela nije znala da će Kerim da peva, budući da ih nije obavestio. 

– Ima kandidata koji nam veruju i slušaju, ali na žalost ti nam nisi verovao, a Miloš i ja smo ti želeli sve najbolje -istakla je razočarano Bekuta  i dodala da je Kerim „na svoju ruku“, ali da ima odličnu boju glasa. 

Kako je Lučijano prošao direkto u naredno kolo, Kerimova sudbina bila je u Popovićevim rukama, a na kraju je doneta odluka da ipak ide u baraž. 

Foto: Z.K.Munja/Luka/Elena,
Autor: I. Ankić