Login/Registracija

Đorđe David o poređenju sa Ruškom Jakić i Konstrakti: „Na sreću ne odlučujem ja“

Nakon neverovatne finalne večeri na „Pesmi za Evroviziju“ u kojoj je trijumfovala Konstrakta, javnost ne prestaje da bruji i istražuje detalje iz života i karijere ovogodišnje predstavnice Srbije na najprestižnijem muzičkom takmičenju. 

Ali pored intrigarne umetnice, pažnju medija privukao je i Đorđe David koji je u revijalnom izveo pobedničku pesmu grupe „Maneskin“, a ono što je posebno zaintrigiralo javnost jeste njegov stajlinhg i mejkap – tamna senka za oči i crni karmin, zbog čega su ga uporedili sa Ruškom Jakić.

Za Grand Online roker se osvrnuo na svoj nastup, ali i na duhovite komentare koji već danima preplavljuju društvene mreže. 

– Za 57 godina koliko sam proputovao i na kakvim sam sve koncertima bio, to je bilo vrlo jednostavno. Trebalo je polupati, razbiti taj takmičarski sistem i odraditi nastup na način na koji niko ne očekuje. Evrovizija je varijanta gde zapravo treba uraditi stvar koju niko ne očekuje. Meni se dopada što je to izazvalo buru na društvenim mrežama, od Tik Toka do onih odvratnih komentara koje ne vredi ni pominjati, pa sve do onih duhovitih gde me porede sa Ruškom Jakić. Ono što je glavna stvar je da je pevanje moj glavni marker i to kako je ceo bend zvučao – rekao je Đorđe David za Grand Online i dodao da ga ne pogađaju ni loši, ali ni dobri komentari.

– Ono što mi je važno i što me pogađa je ono što kažu moji najdraži. Moja Ana je imala dve, tri opaske na konto celog perfomansa koji smo uradili. Znam koliko smo to dobro i iznenađujuće doneli, ali svaka konstruktivna kritika najdražih je dobra i jako znači jer ukazuje na greške kojih nisi svestan – istakao je. 

Iako je pobedila Konstrakta čiju muziku inače podržava, ne krije da je njegov favorit na Beoviziji zapravo bila druga pevačica. 

– Više bih voleo da je otišla Sara Jo. Prezgodna je, prelepa, jako dobro peva, savršeno barata svojim telom, balet joj je u malom prstu, rođena je u Rimu i mislim da su sve to stvari koje idu na ruku onoga što ja mislim da je trebalo da ode na Evroviziju. Na sreću ne odlučuje samo žiri i nisam bitan ja, već je narod glasao za nju i to je ono što je jedino validno – izjavio je Đorđe i istakao da je Konstrakta ispred vremena, kao i da joj treba pružiti podršku na putu za Torino. 

– Očigledno je da narod želi nešto novo, nešto drugačije. Konstakta će predstavlati zastavu i domovinu i treba joj dati podršku. Mislim da je važno da je ispratimo kao heroja i kako dolikuje – rekao je Đorđe u intervjuu u kom je otkrio da li je moguće da neko od kandidata „Zvezda Granda“ peva Konstraktinu pesmu, što možete da pogledate u nastavku. 

……

Foto: Z.K.Munja/Instagram,
Autor: I. Ankić/D.Bukovčić