Login/Registracija

Dejan Dačević i Amir Duraković imaju keca u rukavu: „Sevdah nam leži od malena“

Dejan Dačević i Amir Duraković koji su odmerili muzičke snage u pravom muškom duelu koji se odigrao na velikoj Grandovoj sceni a žiri je nakon sjajnih narodnjačkih izvedbi kandidatima dao po 6 glasova.

Nakon ovako ekspresnih maksimalnih glasova pitali smo ih da li to znači da sigurno prolaze do finala.

-Nećemo toliko biti ambiciozni – rekao je Dejan, a Amir je dodao da idu „korak po korak“ napred.

-To je naša rutina, svakodnevica. Izgleda da nam ide ta muzika, sevdah mi leži od malena – poručio je Amir koji isključivo peva narodnjake, objašnjavajući zašto žiriju nije lako kada su njih dvojica na sceni i izvode bosanski melos.

-Pevam i narodnu i modernu muziku, ali ovde se baziram na onome u čemu sam siguran sto posto – dodao je Dejan kome je mentor Marija Šerifović.

Poznato je da gledaoci iz Bosne i Hercegovine prilično bodre svoje takmičare u „Zvezdama Granda“ a nas je zanimalo da li je tamo uspostavljena građanska dužnost glasati za finaliste ovog popularnog muzičkog takmičenja.

-Jeste. Izlaznost je veća nego na izborima – potvrdila su obojica kroz osmeh.

Amir koji je u timu Viki Miljković tvrdi da bolje prolaze takmičari iz unutrašnjosti.

-Imam utisak da bolju podršku imaju kandidati koji su iz manjih gradova. Jer to je sve mahala, svi sve znaju, dok je Sarajevo specifično. Mada imali smo i mi Sarajlije pobednika koga je publika prihvatila odavno – rekao je Amir, a sa tim se slaže i Dejan.

-On ima malo teži zadatak, a što se tiče mene živim u malom mestu gde se svi znaju. To je kao jedna veća porodica. Svi su uključeni, sreću me na ulici, raspituju se kada nastupam, šta pripremam, kako mi idu pripreme sa Marijom. Jednostavno malo je prisniji taj odnos u manjim mestima – rekao je Dejan.

Zanimalo nas je i da li im se dešava popularnost nakon trećeg kruga takmičenja.

-Apsolutno. Prilaze ljudi na ulici a i na društvenim mrežama. Već taj uspeh dolazi na videlo, što bi se reklo – kaže Dejan, a i Amir ima svoje viđenje.

-Dešava se to. Prilaze ljudi, kada plaćam račun u nekom restoranu pitaju me da li sam bio na televiziji. Ali ne kažu da ne moram da platim – rekao je duhovito Amir.

Obojica imaju devojke a zanimalo nas je ima li ljubomore zbog navale obožavateljki.

-To je stalna borba, ali navikle su – kažu uglas.

Amir je istakao i da mu je uzor Uroš Živković a Dejan da je Amar Gile onaj koji je napravio neprevaziđen sa koncertima posle finala.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić