Bugarin Janko Jankov kida narodnjake, a šokirao se posle finala „Zvezda Granda“: „Ja sam samo stranac koji voli sprsku muziku“ VIDEO

Janko Jankov iz Bugarske nije ni sanjao da će u velikom finalu najgledanijeg takmičenja „Zvezde Granda“ zauzeti visok plasman, jer njegovi sugrađani nisu u završnici mogli da glasaju.

Talentovani momak iz Bugarske, Janko Jankov, za Grand sumirao je utiske iz takmičenja i govorio o neverovatnom plasmanu u srpskom šou programu.

Janko Jankov: „Finale je za mene pobeda“

Zahvaljujući besprekornom glasu i radu sa mentorkom Snežanom Đurišić, Jani je zauzeo visoko 11. mesto u završnici takmičenja, a ekskuzivno za Grand govorio je o svom učešću, ali i dočeku koji je imao u Bugarskoj.

-Sad moram malo da se opustim i da saznam šta je sve bilo za ovih devet meseci. Jako sam zadovoljan svim što sam uradio. Bilo je jako teško, posebno u četvrtfinalu i polufinalu. Bilo je mnogo treme, nisam znao da li uopšte mogu da prođem u finale. Sada kada je sve završeno razmislio sam o svemu trezne glave shvatio sam da sam jako srećan što sam stigao u finale i to je za mene pobeda- sa osmehom je rekao Jankov.

YANKO YANKOV ZG FOTO MUNJA 4 ok 1
Janko Jankov u finalu „Zvezda Granda“

Uprkos tome što njegovi sugrađani nisu mogli da glasuju iz svoje zemlje, Janko priznaje da je veoma iznenađen brojem glasova koje je dobio u finalu.

-Iznenadio sam se, pa svi znaju da Bugarska nije mogla da glasa. Mislio sam da sam ja prvi takmičar koji će ispasti u finalu i to se videlo po mojoj reakciji kada je Saša Popović rekao moj redni broj. Hvala puno svima koji su glasali za mene- poručio je u razgovoru za Grand, a potom se prisetio trenutka kada je saznao da je prošao u drugi finalni krug.

-Do poslednjeg minuta sam mislio da ispadam i kada je Saša rekao ‘Broj 5 ide dalje’ bio sam šokiran. Video sam da su glasali za mene iz Srbije, Bosne, Makedonije, iz celog regiona. Baš nisam očekivao, ja sam jedan Bugarin koji jako voli vašu muziku i to sve je bila jedna bitka, ne samo u pevanju, već u svemu. Srećan sam što sam imao šansu da pevam sa takvim pevačima i budem u finalu- priznao je Jani.

IMG 9487
Janko Jankov čeka presek glasova u finalu „Zvezda Granda“
janko jankov finale zvezde granda

Janko Jankov: „Trema mi je bila najveći problem“

Kako kaže, stotine kilometara koje je prelazio zbog snimanja „Zvezda Granda“ mu nisu teško pala.

-Mislim da ima oko 440 kilometara od Beograda do mene, tako da to nije bio problem. Problem je sve drugo, najveći problem je svakako ta trema što sam u drugoj državi i nisam znao u početku kako će to sve biti, kako će da me prihvate, da jedan Bugarin, stranac peva tu muziku- otkrio je pred našim kamerama.

janko jankov zvezde granda

Cela Bugarska je bila uz Zvezde Granda

Njegovi najmiliji, ali i brojni sugrađani potrudili su se da organizuju gala proslavu nakon Jankovog povratka iz Beograda.

-Cela Bugarska je gorela, bilo je jako lepo. Dobio sam veliku podršku, imao sam mnogo komentara, Bugari koji su bili u Pirotu, Dimitrovgradu su glasali. Ja nisam mogao da kažem mojima da idu u Pirot ili Dimitrovgrad, za to treba para, rashoda i vremena, ali svi ljudi koji su bili tamo su glasali za mene od srca- ponosno je istakao talentovani momak iz Bugarske i otkrio da će u novembru u Bugarskoj biti pravi spektakl.

janko jankov peva u zvezdama granda

Naime, Janko će biti gost na velikom koncertu u Sofiji sa velikim estradnim imenima zbog čega ne može da sakrije sreću.

-Koncert nije moj, ali tu ćemo biti Tea Tairović, Amar Gile i ja. U Areni Sofija, 23. novembra će biti spektakl. Dobio sam poziv da pevam i ja i to mi je fenomenalno. Nisam se čuo sa Teom i Amarom, ali sam u kontaktu sa organizatorima- objasnio je Jani, a na pitanje da li mu se nakon finala javio neko od poznatih ličnosti, pevač je odgovorio:

-U Bugarskoj da, mnogi naši pevači su mi se javili, Roksana, Kali, ima ih… Ovde je Keba bio uz mene, on je inače jako u Bugarskoj popularan. Biće ludnica u Sofiji u novembru (smeh).

janko jankov zvezde granda

Podsetimo ovo nije prvi put da se Janko Jankov pojavio u „Zvezdama Granda“. Publika je imala prilike da ga upozna pre samo tri godine, kada je bio deo tima Viki Miljković, ali je nažalost zbog zdravstvenih problema morao da odustane od takmičenja.

Zadesila me je korona, zato sam se tokom ove sezone trudio da budem zdrav i to mi je bilo najvažnije- objasnio je bugarski Šaban Šaulić, kako su ga mnogi prozvali.

Šta je sve Janko ispričao o „Zvezdama Granda“, ali i šta je zapevao pred našim kamerama, saznajte u videu na početku teksta.

bugarin u zvezdama granda

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I:

Foto: Z. K. Munja/F. Pavlović,
Autor: J. Jović