„Bolelo je kao kamen iz bubrega“ Marija OSULA PALJBU po takmičaru, mentorka ga DOKOSURILA

Pevačka koplja u sedmom krugu „Zvezda Granda“ ukrstili su Tamara Živković (21) iz Kotora i Almir Gačić (25) iz Kaknja. 

Iako je delovalo da će oba kandidata briljirali, tokom ovog duela žiri je dodelio samo 5 glasova za Tamaru, a 4 za Almira. 

8001c0116708a660decc2d349b2a3056fc1511e6

Inače, prva takmičarka iz tima Ane Bekute predstavila se pesmama „Korake ti znam“i „Ti me ne voliš“, dok je miljenik Snežane Đurišić otpoevao „Ti nisi bila to“, i „Negde u Bosni“. 

– Mislim da je ova devojčica večeras apsolutno oštećena. Ona je sjajan pevač i ima odličan raspon glasa, ja sam se ježila. Razumem da ima tremu i da se dešavaju greške, ali trebalo je da ima maskimalnih šest glasova – poručila je Ceca nakon glasanja žirija, dok je drugom takmičaru rekla da je uprskos greškama bio sjajan i da je uspeo da je razmrda. 

-Dotakao si me, imaš to što pevač treba da ima, veselu energiju, razdraganost- dodala je. 

fcfe8dd2cd01dba69e16a1af1ecbd7c2c2f50a59

Marija Šerifović obrazložila je da nije dala glas Almiru jer joj nije dopalo izvođenje prve pesma. 

– Bio si visok konstantno, ali onako visok za bol i kamen da ti krenu iz bubrega, eto toliko je bilo neugodno. To dokazuje da si bio bez fokusa ili da si gluv, a nisi, ma potpuni disblanas – prokomenarisala je ona, ali se takmičar pravdao da je noć pred takmičenje izabrao pesmu, što je naljutilo njegovu mentorku. 

– Prva kandidatkinja je dobra, kvalitetna, rasna i borbena pevačica. Bilo je pre bolje, ovo možda nije njenih najblistavijih 4 minuta, ali da je dobra, jeste – dodala je Marija. 

161dd9b309b97847fd2cb4f3682ff8f7879ada90

Mili je istakao kako su takmičari bili isti u sedmom krugu, sa čim se žiri nije složio. On je tvrdio da je Tamara imala bolje nastupe u takmičenju od večerašnjeg, Almiru je zamerio ulazak u pesmu i nesigurnost. 

– Delimično se slažem. Tamara je jako dobra pevačica, večeras je delovala sigurno i vladala je scenom, ali možda je druga pesma bila malo agresivnija. Gačiću sam dala glas jer sam se plašila da ne ispadne – rekla je Viki, na šta se nadovezao Đorđe David, rekavši da misli da se Almir uplašio tokom prve pesme. 

– Morate da budete svesni da taj koji postavi standard, treba da ga preskočiš. Ti si stravičan pomak napravio zahvaljujući Snežani i treba da joj budeš zahvalan. Bori se – poručio je roker Gačiću, a završnu reč dobili su mentori.

645dc040b5a74eb155b6ef2091e537112c271e2e

Prva se žiriju i gledaocima obratila Snežana koja nije mogla da sakrije razoračarenje zbog priznanja svog kandidata da je noć pred snimanje odabrao numeru kojom se takmiči.

– Ja sam preponosna na Gačića, međutim, hoću da objasnim ovo što se on drznuo da kaže da smo sinoć odabrali pesmu. Ja imam kandidate u Bosni i radimo preko Vajbera i uvek imamo u opticaju pet, šest pesama, da bi pred glavnu probu odabrali pravu. Ok, bila je druga numera u opticaju, koju on akapela peva odlično, ali kad je sinoć došao u studio, to nije valjalo, zato smo obrabrali ovu koju je večeras otpevao. On ima neki problem danas, nešto mu se desilo, možda mu nije dan – objasnila je mentorka. 

Bekuta je zatražila Miliju da joj navede šta to nije bilo dobro u prvoj pesmi njene kandidatkinje. 

– Ta pesma se ne peva tako, u originalu je mnogo mekši, nego što ona peva. Tu je napravila greške i falševe i izašla iz pesme-  objasnio je Mili, a Bekuta odgovorila: 

– Ne čuješ ti dobro! Nije bilo falša!

ba95b7627e3a893103b6b914c23a8842f441eff9Mili je objasnio da Tamarin nastup nije bio za šest glasova, iako smatra da je ona vrhunska pevačica. 

– Nema argumenata- zaključila je Bekuta. 

Foto: Z.K.Munja/Luka/Elena,
Autor: I. Ankić