Login/Registracija

„Znam ko je danas u nebeskoj kafani“, Ana Bekuta porukom koja kida dušu čestitala Mrki rođendan (FOTO)

Poslednju deceniju svog života Milutin Mrkonjić proveo je u ljubavi sa svojom voljenom Anom Bekutom, koja ni godinu i po dana nakon njegove smrti ne može da se pomiri sa gubitkom čoveka koga je najviše volela.

Milutin bi na današnji dan proslavljao 81. rođendan povodom čega se pevačica javno oglasila uz zajedničku fotografiju, uz koju je podelila emotivne reči.

Znam ko je danas u nebeskoj kafani. Prošla je 81 godina otkako si zauvek ulepšao planetu. Počivaj u radosti– napisala je Bekuta.

Podsećamo, Mrkonjić je izgubio životnu bitku krajem novembra 2021. godine na Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, gde se nekoliko nedelja lečio zbog izraženih srčanih smetnji i tegoba. Prošle godine, na dan njegovog rođendana održan je šestomesečni pomen kada se Ana obratila srceparajućom porukom.

– Danas je Milutinov 80. rođendan. Ne mogu da ne zamišljam kako bi današnji dan izgledao da je bilo još samo malo sreće i vremena. Šta bih kuvala, šta bih večeras pevala, bismo li bili nervozni i u koju bi kafanu pozvali sve njegove prijatelje. U koju kafanu bi mogli svi da stanemo? Prošlo je skoro šest meseci otkako je otišao i svaki je dan dug kao godina. Ne volim da patetišem, pa ću ovu objavu da posvetim slavljenju njegovog života; njegovog plodnog, srećnog i ispunjenog života u kojem je stekao desetine prijatelja, izgradio desetine mostova, učinio bezbroj dela ljubavi i čovečnosti. I ništa od tog nije učinio da bi jednog dana bio u carstvu nebeskom, kako to, možda, rade veliki vernici. Sve dobro što je učinio Milutin učinio je zato što je to bilo u njegovoj prirodi – ne očekujući nikakvu nagradu u ovom životu, a ni posle njega. Beskrajno sam tužna ovog dana, ali sam beskrajno ponosna što sam s njim delila život, učila od njega, i kako je često govorio, činila ga srećnim. Najdraži moj, leti. Raduj se. Ja verujem i znam da si dobio nagradu za svako delo ljubavi koje si učinio– glasila je poruka na pevačicinom Instagram profilu.

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: S. Čumić