Zoran Kalezić okupio vrh estrade na promociji albuma (VIDEO)

Legenda narodne muzke Zoran Kalezić je nakon duže diskografske pauze objavio album pod nazivom „Spomenar“ sa čak 15 novih pesama.

Tim povodom u prostorijama Jugotona, u Nušićevoj ulici, Zoran je okupio brojne kolege sa kojima je tokom više decenija karijere delio ne samo binu već i iskreno prijateljstvo.

16eda44731a86299579da7fb0b4bc96a7b7ba279

Nada Obrić, Lepa Lukić, Milena Plavšić, Ljuba Lukić, Acko Nezirović kao i glumac Petar Božović samo su neki od mnogih koji su uprličili ovu promociju.

– Obično je teško pričati u ovakvim trenucima, ali meni nije. Danas se osećam kao da se poptuno nešto neobavezno dešava, nešto lepo i očekivano. Zahvalio bih se Jugotonu na poštovanju prema nečemu što sam ja radio ceo život- rekao je Zoran na samom početku promocije.

c788c286997b56c96ded128ee73bef2cb6c2f9e6

Svojom pričom Kalezić je podsetio mnoge od njih na početke kroz koje su prolazili zajedno, a anegdote koje su se prepričavale nasmejale su sve.

– Bio sam u Njujorku sa svojom dragom i posle toga sam trebao da putujem, kad stiže mi poziv iz Beograda. Zove me Zoran i ja mu kažem da nisam u Srbiji, a on me obaveštava da ima koncert 25. u Domu sindikata i da me je stavio na plakat. Ostao sam u šoki, pa kako na polakat, kada sam ja trebao tek za par dana da se vratim. Kaže Zoran „Ja te turio, a ti kako god hoćeš“. Moram da otkrijem i jednu tajnu koju sam dugo krio, ali mislim da je za veliki deo Zoranove popularnosti sreća što ja nisam propevao- ispričao je i doveo sve do suza.

Prijateljstvo koje traje dugi niz godina nateralo je i Milana Đurđevića da kaže par reči o ovom vanvremenskom pevaču.

– To što je Zoran otpevao i ostavio iza sebe nije samo narodna muzika, to je evergrin, to je bluz, to je ono najbolje- istakao je Milan.

dbae5912876f090041f040d1efa78bd598f3882a

Kad smo kod ljubavi ovaj događaj nije mogao da protekne bez njegove lepše polovine te nas je zanimalo da li 29. jun simbolizuje početak njihove romanse.

– Ne, bila je zima, kamin i tako to…- iskreno je odgovorila supruga Irena, dok je Zoran dodao:

– Desilo se danas jer je Bog tako hteo, moglo je da bude i juče ili sutra.

Ceo video sa promocije pogledajte ispod:


Foto: Z. K. Munja,
Autor: T. Bogavac