Login/Registracija

Željko Samardžić zakazao treći koncert u Beogradu, a na rođendan obradovao publiku novom pesmom (VIDEO)

1000037731

Pop pevač i regionalna zvezda Željko Samardžić, povodom svog rođendana odlučio je, da baš na današnji dan pokloni pesmu uz spot svom gradu Mostaru (u kojem je rođen 1955-te godine), pod nazivom Košćela, a koju je  napisao istaknuti bosansko-hercegovački pisac i novinar Mišo Marić.

Muziku je komponovao Mirko Šenkovski-Geronimo. aranžman Miroslav Stolica, a pesmu su svojim glasovima ulepšali prateći vokali mostarskog hora Bjelopoljske kapljice.

1000037735

Inače, koščela je biljka koja raste na primoriju , ali i u Hercegovini, a njeni plodovi su slatki i jestivi. Ova biljka je ujuedno i jedan od simbola Samardžićevog rodnog grada za koji ga vežu lepe uspomene, a na današnji dan je iskoristio priliku da se obrati sledećim rečima:

-Ako vas sretni putevi dovedu u Mostar, lepu kolevku u kojoj sam progugutao i propevao, ako vam na vitku luku novog Starog mosta vrelo letnje sunce opeče teme, usijan tenelija kamen oprži tabane, ako pak s jeseni pljusnu Zubčeve modre kiše-evo Vam današnji moj, a sa željom za sretne Vaše rođendane, darujem vodič gde ćete se skloniti.

1000037734

Mostarce je Željko obradovao pesmom, a sve Beograđane, goste Beograda zbog velikog interesovanja i trećim novogodišnjim koncertom u mts dvorani 28.decembra . Podsetimo, ulaznice za prva dva koncerta 21 i 22. decembar su rasprodate.

PROČITAJTE I:

Foto: Privatna Arhiva,
Autor: Grand