Login/Registracija

Zbog ZVEZDA GRANDA nije postao popularan: “Saša Popović mi je POMOGAO, ali…“

Pevača Emira Habibovića mnogi nazivaju naslednikom Šabana Šaulića, iako on tvrdi da je takvu muzičku legendu nemoguće nadmašiti niti uporediti sa bilo kim.

Raskošni talenat koji poseduje nije došao sam od sebe već kao nasleđeni gen od dede i tate koji su se bavili muzikom dugi niz godina, tačnije svirali harmoniku.

I mada je kao tinejdžer želeo da bude fudbaler, a zatim i automehaničar, članovi porodice nisu mogli da ga puste da ne iskoristi ono što mu je Bog dao, te ga je sa samo 16 godina sadašnji zet gurnuo u muzičke vode.

Već godinu dana kasnije snimio je prvu pesmu, kada počinje njegova profesionalna karijera, a zahvalnost duguje ni manje ni više nego kralj šou biznisa.

-U pitanju je bila pesma “Dajte mi jednu bar“ koja je prošla zahvaljujući Saši Popoviću. Međutim, on tada nije primao pevače, tek su krenule “Zvezde Granda“. Nisam uradio ni spot za pesmu da bar dam nekoj televiziji- seća se Habibović.

Uz Emira u tom trenutku pojavio se i Zoran Vanev sa pesmom “Južna pruga“ koja je takođe postala veliki hit, ali uprkos tome, ovi mladići mnogo kasnije krče svoj put na estradi.

To je bila neka 2004. godina kada smo nas dvojica izbacili pesme. Ja sam posle i čitav album, ali eto, te “Zvezde Granda“ su tad bile u fokusu i najgledanije a ja sam mislio da ću postati zvezda samo zato što sam došao u Grand, ali nije to baš tako prošlo– kroz smeh je evocirao uspomene.

BONUS VIDEO

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: T. Bogavac