Login/Registracija

VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO: Ovo su velikani koji su nas napustili u 2022. godini

Pred kraj svake godine, sumiraju se utisci iz prethodne i sabiraju se želje za narednu, a nakon smirivanja pandemije korona virusa, svi se obradovali boljim vremenima.

Iako je bilo lepih momenata, nažalost bilo je i mnogu tužnih. Velika imena sa naše javne scene su nas napustila zauvek, ali trag koji su ostavili u svojim branšama i našim srcima će ostati večno.

Već krajem januara, javnost je potresla vest o smrti frontmena grupe „Parni valjak“, Akija Rahimovskog koji je iznenada preminuo u 67. godini.

Kada se u prethodnoj sezoni šoua „Nikad Nije Kasno“, Ibrahim Hajradinović Ibro pojavio na sceni tvrdio je da je dobio novu volju za životom koja mu je manjkala nakon operacije pankreasa koji mu je pravio probleme. Međutim ovaj lav nije uspeo da se izbori i napustio nas je u 60. godini života.

Nakon duge i teške bolesti preminuo je pevač i tekstopisac Lazo Pajčin. Lazo je bio deo grupe „Goci i Lazo“ od 2014. godine, nakon raspada dobro poznatog tandema „Žare i Goci“.

Medijka hajka vodila se nakon smrti Vidoja Ristovića, za koga je nakon obdukcije utvrđeno da je uzrok smrti bilo zapaljenje srčanog mišića, najverovatnije virusnog porekla.

Pripadnike estrade zatekla je i prerana smrt poznatog muzičara Mikija Čortana u 42. godini od koga su se kolege oprostile uz najlepša sećanja na njihove saradnje.

Sredinom maja napustio nas je i frontmen grupe „Divlji Kesten“, Igor Starović nakon kraće bolesti, a ova vest posebno je pogodila voditeljku Draganu Katić koja je sa njim delila romantične trenutke u mladosti.

Stvarno sam se potresla i jako mi je teško. Igor i ja smo imali vezu pre više od nekih 25 godina i zaista smo ostali dobri prijatelji i u lepim odnosima. Igor je bio umetnik, malo ljudi zna da je bio diplomirani areheolog i da je to bila njegova druga ljubav, pored muzike i stvaralaštva kojim se bavio. Baš mi je teško i baš mi je žao– rekla tada voditeljka koju je ova vest zatekla na snimanju Grandove emisije.

Zauvek je zaspao i glumac Branko Cvejić koji je u 75. godini izgubio bitku sa životom kada je hospitalizovan nakon što mu je pozlilo tokom jedne pozorišne probe.

Jedan od naših najvećih muzičkih velikana, Kornelije Kovač preminuo je ove godine i iza sebe ostavio mnogo dela po kojima će večno živeti u srcima mnogih.

Napustio nas je najbolji čovek, najveća muzička legenda koja je ikada koračala ovim prostorima i neko ko je zauvek promenio istoriju jugoslovenske i srpske muzike i umetnosti. Volimo te zauvek tata, do zvezda i nazad- napisala je Aleksandra Kovač nakon što se suočila sa gubitkom oca.

Učesnik šou programa „Nikad nije kasno“, Faruk Karić iz Mostara, ostavio je neutešne članove svoje porodice kada je neočekivano otišao sa ovog sveta.

Iako je godinama uspešno vodio borbu protiv leukemije, Sinišu Mihajlovića je ova teška bolest na kraju pobedila, a ceo svet je ostao u suzama kada je ova fudbalska legenda otišla na večni počinak.

Vest o smrti tekstopisca Milana Laće Radulovića potresla je javnost. Prema rečima njegovog oca Aleksandra Radulovića Fute, Laćin nestanak je prijavljen 12. decembra, da bi 19. dobio informaciju da je pronađen na ulicama Tel Aviva.

Iznenadna smrt poznatog tekstopisca potresla je sve njegove prijatelje, saradnike i estradne umetnike koji su se danima na društvenim mrežama opraštali od njega.

Nakon kratke i herojske borbe, bitku sa životom nekoliko dana pre Nove godine izgubio je čuveni Masimo Savić, jedan od najistaknutijih i najuspešnijih pop pevača bivše Jugoslavije što je javnost ostavilo u šoku.

Foto: Z.K.Munja/ instagram,
Autor: S. Čumić