Login/Registracija

U susret Saboru trubača u Guči: Svečani defile od 150 trubača NA ULICAMA GLAVNOG GRADA

Čak osam trubačkih orkestara iz čitave Srbije, koji će se u Guči takmičiti za najprestižnije nagrade, učestvovaće u muzičkoj povorci koja će u ponedeljak u 19.30 časova krenuti sa Kalemegdana, sa Carigradskog druma.

Svoju rutu nastaviće kroz Knez Mihailovu, sve do Trga republike, gde će, praćeni KUD Abrašević iz Guče, zajedno odsvirati „Sa Ovčara i Kablara“, himnu Dragačevskog sabora, ustanovljenu pre više od šest decenija.

Ovo je, kako kažu iz organizacije Sabora, svojevrstan poklon građanima prestonice, sa željom da se sačuva tradicija, ali i energija Guče na kratko prenese i na ulice glavnog grada.

61. Dragačevski sabor trube u Guči održava se od 05. do 07. avgusta, kada će nastupiti trubački orkestri Dejana Jevđića, Ekrema Mamutovića, Dejana Lazarevića, Bobana i Marka Markovića, kao i Dejan Petrović Big Band. Publici će se predstaviti i Danica Crnogorčević, a najavljen je i nastup Narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima Anom Bekutom, Snežanom Đurišić i Dragicom Radosavljević Cakanom.

Autor: G. Online