Login/Registracija

TRADICIONALNO: Poznate dame ODUŠEVILE uskršnjom dekoracijom (FOTO)

Farbanje jaja na Veliki petak sigurno je jedan od najlepših običaja koji se tradicionalno poštuje već godinama unazad. Dok neke domaćice praktikuju tradicionalne načine ukrašavanja, pojedine se trude da prate trendove kojih je danas mnogo.

Ni poznate dame nisu izuzetak, te su danas dale sve od sebe da njihova praznična trpeza zasija, a evo i nekoliko zanimljivih tehnika koje su koristile.

Čini se da je Đanijeva supruga Slađa bila najažurnija budući da se pevač među prvima oglasio na društvenim mrežama i pohvalio dekoracijom jaja, od starog i jednostavnog načina farbanja u lukovini do modernih šarenih jaja u svim bojama .

Veliki petak Neda Ukraden provodi sa unučićima, kojima je definitivno dobra zabava sa bakom. Mališanima je prepustila ukrašavanje jaja, a čini se da im to odlično ide od ruke, a imali su od koga i da nauče.

Milica Todorović rešila je da pratiocima na društvenim mrežama pokaže ceo proces farbanja koji ovoga puta obavlja sa drugaricom.

– Naša prva jaja! (smeh) Dobro nam ide, ali malo nam je ispala čudna boja. Trebala su da budu ljubičasta, ali nisu ispala takva, nekako su mi ispala pegava jaja. Ovo će biti neka losos boja- našalila se pevačica. 

S obzirom na to da se prvi put bacila na uskršnju dekoraciju i ne ide joj tako loše.

Bivšta učesnica „Zvezda Granda“ Dragica Zlatić se ozbiljno potrudila oko dekoracije jaja, ali i svog doma. Zeke, roze detalji, cveće i medenjaci samo su deo predivne bajke koju je napravila.

Veliki petak obeležava i Danica Maksimović koja je pokazala tradicionalni i nepogrešivi način farbanja jaja u lukovini.

I Krstinja Todorović jedna je od onih koja se izuzetno posvetila ukrašavanju i dekoraciji. Jaja u nežnim pastelnim bojama, preko dekupaža i cvetnih šara, koja je stavila u predivne pletene korpice koji su neizostavni deo trpeze.

Seka Aleksić, poznata je kao neko ko veoma obraća pažnju na detalje i kao veliki vernik poštuje sve običaje. Međutim ovoga puta ukrašavanje jaja prepustila je mališanima koji sa velikim uživanjem crtaju i šaraju, a nema sumnje da će mama biti preponosna.

Foto: Instagram,
Autor: J. Jović