Login/Registracija

„To je sada moja pesma!“, nakon afere o krađi pesme Zvezda Granda bacila sve karte na sto

Bivša učesnica „Zvezda Granda“ Mirna Košanin nedavno je objavila čuveni hit Nataše Bekvalac „Ne brini“ zbog čega se našla na meti kritika.

„Da li ima pravo da snimi Natašinu pesmu?“ i „Kako je smela to da uradi?“ neka su od najčešćih pitanja na društvenim mrežama te je Mirna rešila da izbaci sve karte na sto i stane na put negativnim komentarima.

-Jedno vreme sam gorela zbog nekih komentara. Prva stvar ja sam sama autor tako da znam sve vezano za prava. Izvođač je jedno, autor je drugo tako da ja izvođaću ne mogu ništa da ukradem, niti da mu naudim. Mogu samo da potražim, dobijem i platim autorska prava ako on želi da mi ih dozvvoli. Znači autor je onaj ko je pisao tekst te kompozicije- objasnila je Mirna.

S obzirom da je Marina i tekstopisac konačno je odgonetnula misteriju afere „Ne brini“ i otkrila kako funkcionišu stvari na estradi.

-Kada se prava dobiju na legalan način vi niste ništa ukrali već snimate pesmu kao svoju. Niste dužni da napišete da je kaver mada sam ja napisala na dnu pesme „Original song Nataša Bekvalac“. Ja nju generalno jako volim, mislim da na svirkama pevam sigurno dvadesetak njenih pesama. Zaista volim ženu i poštujem njen rad, nemam potrebu da bilo šta ružno kažem za nju- rekla je zvezda Granda, a potom se dotakla pojedinih komentara koji su je u nekoliko navrata pogodili.

-Ima komenatara tipa „Sa kojim pravom je snimili spot?“, „Odakle njoj pravo da od otpeva Natašinu pesmu kad ona nije zvezda?“, „Odakle joj pravo da ukrade pesmu jedne velike zvezde?!“ Mislim ljudi živimo u 21. veku i to da li sam ja zvezda ili nisam nema veze, ako ja doro pevam, a mislim da itekako dobro pevam i ako mislim da mi to leži ja ću to uraditi! Smešno je da pričamo o bilo kakvoj krađi!

Foto: Printscreen/ Instagram,
Autor: J. Jović