Tijana Dapčević: „Vuk nas je doveo u red sa ishranom!“

Pevačica Tijana Dapčević otkriva da se slepo drži recepta samo kada po prvi put sprema neko jelo, i ističe da testa i slatkiše guta i očima i ustima, dok pihtije ne želi ni da zamisli na svom meniju. Suprug Milan joj često pomaže oko kuvanja, a kako priznaje, gibanica joj ne ide od ruke.

7c5fb8dbc970718d374d71bc288b0d84585e8cc0

Dok je spremala piletinu u sosu za ručak, pevačica Tijana Dapčević nam je otkrila da je to jedno od jela koje smućka na svoj način, ali ga sutradan ne zna ponoviti. Zahvaljujući bakinoj, tetkinoj i maminoj školi kuvanja, duhovita Tijana ističe da se snalazi odlično za šporetom, kao i da se ne libi da osoblju restorana traži recept za neki specijalitet koji joj se dopadne.

Kada nešto spremam prvi put, onda striktno pratim recept, ali već sledeći put dodajem neki začin po svom ukusu. Ljubitelj sam sosastih stvari, kao što su bifteci ili bilo kakva vrsta mesa u sosevima. U suštini, sve što se jede na kašiku znam da spremim za pohvalu, dok sam gibanicu uspela jednom da napravim i nikad više – iskrena je šarmantna pevačica, koja kaže -Sin Vuk jede sve što i mi, i zahvaljujući njemu vodimo računa da se redovno hranimo. On nas je doveo u red kada su u pitanju sva tri obavezna obroka i tada se trudimo da svi zajedno budemo za stolom.

Pihtije je jednom probala i kako kaže, nema ni najmanju želju da ih ikad više okusi, dok testa i slatkiše smatra svojim porokom. S obzirom da je sa juga, Dapčevićka kaže da je veliki pobornik pikantne hrane.

Kada pojedem neku čokoladicu, zezam se kako sam slobodno mogla da je odmah zalepim za butinu, bez gutanja, jer će se svejedno nataložiti tamo gde ne bi trebalo. Inače, primetila sam da mi u poslednje vreme godišnja doba utiču na ishranu, odnosno da leti više preferiram salate i supice. Doduše, nisam neki ljubitelj pečenja, osim pilećeg, ali zimi zaista više praktikujem kuvanu i težu hranu. Ipak, tajlandskoj hrani ne mogu da odolim ni u koje doba dana, a kamoli da vodim računa o hladnim i toplim sezonamaobjašnjava pevačica i dodaje – Svakog stranog gosta u našoj zemlji bih počastila gibanicom, kajmakom, duvan čvarcima, prasećim pečenjem i domaćom rakijom, i garantujem da za naš obraz pred njima nema zime, a za njih nema gladi.

Po Tijaninom mišljenju, svaki muškarac bi trebalo da pripomogne svojoj lepšoj polovini oko kuvanja, jer to upravo radi i njen vojeni suprug Milan.

Nekad kuvam ja, nekad moj dragi, a nekad volimo da se opustimo i da naručimo neko jelo. Ne mislim da je obavezno da svaka žena zna da kuva, ali definitivno bi bilo lepo kada bi mogla i time da se pohvalizaključuje harizmatična Tijana!

9c04b4cce7b898c4f42ac593b2afdb7115c608c0

Afrodizijaci

Tijana Dapečević priznaje da njen suprug i ona nisu romantičari, kao i da dobrovoljno preskaču svako međusobno priređivanje romantičnih večera. Naprotiv, ona ističe da bi Milan više voleo da se ona makne iz kuhinje, jer će se u suprotnom, kako tvrdi, oboje pretvoriti u tatu Prase i mamu Prase( likovi iz crtanog filma- nap. aut.).

Najviše volim kada mi suprug donese hranu iz Mek-a, jer je obožavam. Ako baš moram da istaknem neki romantični trenutak po mom izboru, to bi bila hauba nekog automobila pod vedrim nebom, uz neodoljive đakonije iz, gle čuda, Mek Donalds- a – jasna je Tijana!

Tijanino pile u sosu

Sastojci: Supa iz kesice od pečuraka, slatka pavlaka, pakovanje pilećeg filea

Priprema: Sve se naulji, pa se stavi prvo file u vatrostalnu posudu, potom supa od pečuraka, i na kraju pavlaka. Najbolje bi bilo da ulje bude od crvenog grožđa. To se krčka nekih 45 minuta na 200C i… Prava holesterolska bomba, ali prste da poližeš!

490bd2c5050116980cabaffdc9f60fac

Palačinke sa jabukama

Sastojci: So, šećer, brašno, 3 jaja, mleko, kakao, cimet, jabuke

Priprema: U standardno testo za palačinke doda se kašika kakaoa i pola kašikice cimeta. Kada se ispeku palačinke, izrendaju se jabuke, kojima se napune palačinke, uz malo dodavanje cimeta. Nakon toga, smotate palačinku i uživanje može da počne…

1638040656 shutterstock 1887641635 750x500 1
Foto: Shutterstock - N1/Z.K.Munja/Instagram,
Autor: N. Pantelić