Login/Registracija

STARO IME, JAKO ZNAČENJE: Sloba otkrio koje će ime dati sinu, čak ga i jedan svetac nosi

Pevač Sloba Radanović priznaje da mu je tekuća godina bila važna i ne krije da ga je itekako promenila, pogotovo nakon saznanja da očekuje prinovu

Godina mi je bila prelepa, predivne stvari su mi se dogodile i na privatnom i na poslovnom planu. Dosta sam se uouzbiljio i verujem da ću sledeće godine biti još odgvorniji – rekao je pevač tokom gostovanja u jednoj emisiji.

Ovoga puta pevač je otkrio kako se oseća povodom najlepše uloge koja ga čeka u narednom periodu, te koje ime su njegova supruga Jelena i opn odabrali za naslednika.

Jedva čekam! Iskreno, mislim da je to neka svrha života i da je to najbitnije na ovom svetu. Sloga, mir, porodica i ljubav, samo je to važno. Trudim se da mi svaki dan bude ispunjen pravi merama vrednosti i duhovnim stvarima. Uvek sam zahvalan na svemu što mi se dešava, bilo loše ili dobro, znam da to Bog na kraju nagradi – rekao je Radanović, pa dodao:

Kada dođe beba, smanjiću obim posla kako bih bio sa porodicom. Evo, otkriću, beba će se zvati Damjan! Razmišljali smo dosta o imenu, gledali smo neka starija imena. Inače jedno od mojih omiljenih mesta je manastir Zočište, to je manastir koji je posvećen Svetim Vračima, Kozmi i Damjanu, tako da eto, to je isto jedan od razloga.

Inače, Damjan je muško ime koje je poreklom iz staro-grčkog jezika i smatra se da potiče od grčkog imena “Damianos”, a koje pak potiče od imenice “Damao”, u bukvalnom značenju – pobednik, ukrotitelj ili u glagolskoj formi, krotiti, pripitomiti, ukrotiti.

Foto: Z.K.Munja/Instagram,
Autor: I.Grk